Jump to content

Muziek Expres expo in Museum RockArt

    

Event
Vincent
   (0 reviews)

Event details

Op 17 januari 2016 opent in Museum RockArt een grote tentoonstelling over Muziek Expres, het popblad dat zestig jaar geleden het levenslicht zag, en Paul Acket. Deze laatste was de oprichter van het blad dat vooral in de roemruchte jaren zestig van de vorige eeuw voor een belangrijk deel het beeld van de tienercultuur in ons land bepaalde. Bij deze expositie wordt uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de muziekbladen waar Paul Acket bij betrokken was. Van Tuney Tunes dat al tijdens de Tweede Wereldoorlog verscheen, via Muziek Expres, Teenbeat en Popfoto naar het progressieve jongerenblad TIQ dat slechts een kort leven beschoren was.


Paul Acket was als uitgever, redacteur en impresario de spil in het web van de Nederlandse jazz- en popmuziek. Zo was hij degene die het roemruchte concert van The Rolling Stones in augustus 1964 in het Kurhaus organiseerde. Maar naast de vele top acts die hij in die tijd naar ons land haalde, heeft hij toch voor een belangrijk deel zijn bekendheid te danken aan zijn passie voor jazz. Al in de jaren vijftig wist hij internationale iconen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Miles Davis, Dave Brubeck en Duke Ellington te contracteren voor optredens in Nederland. Na de verkoop van zijn succesvolle muziekbladen in 1974 stortte hij zich volledig op het North Sea Jazz Festival dat onder zijn inspirerende leiding uitgroeide tot een van de belangrijkste jazz festivals ter wereld.

De expositie “60 jaar Muziek Expres” loopt tot en met eind juni 2016. Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag, iedere 1e zondag van de maand en op woensdagmiddag in de schoolvakanties van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is 6,50 per persoon.


User Feedback

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest

 • This will not be shown to other users.
 • Add a review...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Loading...
×
×
 • Create New...