Spring naar bijdragen

Over deze club

Welkom bij de club Audio digitaliseren. Deze club is bestemd voor iedereen die audio digitaliseert, wil gaan digitaliseren of geluidsdragers heeft om te digitaliseren. 

 1. Wat is nieuw in deze club
 2. Vincent

  Audio Sonic

 3. Vincent

  Audio Sonic - C60 - 001.jpg

  Uit het album: Audio Sonic

  © Vincent Schriel

 4. Vincent

  BASF - C90 - 005.jpg

  Uit het album: BASF

  © Vincent Schriel

 5. Vincent

  BASF - C90 - 004.jpg

  Uit het album: BASF

 6. Vincent

  Scotch - C120 - 001.jpg

  Uit het album: Scotch

  © Vincent Schriel

 7. Vincent

  Scotch

 8. Vincent

  Phonic

 9. Vincent

  Phonic - C60 - 001.jpg

  Uit het album: Phonic

  Phonic C-60

  © Vincent Schriel

 10. Vincent

  TDK

 11. Vincent

  TDK - 003.jpg

  Uit het album: TDK

  © Vincent Schriel

 12. Vincent

  Sony

 13. Vincent

  Sony - 002.jpg

  Uit het album: Sony

  Sony

  © Vincent Schriel

 14. Vincent

  Ampex

 15. Vincent

  Ampex- 003.jpg

  Uit het album: Ampex

  Ampex

  © Vincent Schriel

 16. Albatrosstudio

  schimmel banden

  Ik herinner het me nog Juul. Ik was net gescheiden, werkte in Baarn en kwam regelmatig tussen de middag ff een broodje met je eten in TROS kantine om ff te ouwehoeren.
 17. Juul

  schimmel banden

  Ik weet niet of jullie nog wel eens banden tegen komen die "voorzien zijn" van schimmel. Ik kwam dat regelmatig tegen bij onze Veronica tapes. Die zaten in de waterdichte tonnen, die we toen ook gebruikten om ze naar de Norderney te brengen, in een niet geconditioneerde garagebox in Hilversum. En ze staan daar nog steeds. ( ik heb ze natuurlijk wel gedigitaliseerd ). Op DAT en in bijna alle gevallen met een samplefrequentie van 32 kHz. Dan kunnen er op een DAT tape mooi 4 uren. En kwalitatief is er niks op aan te merken. De bron was nl 19 cm/sec - vol spoor. Ook speelde een rol de kosten van een DAT tape in de periode dat ik ze overschreef. ( nou was er wel een fraaie korting via de baas, maar toch ). En over die 32 kHz kun je natuurlijk hele verhandelingen houden. Ik ben er van overtuigd dat bij een blind test niemand het verschil hoort. En dat is waar het over gaat……………"de oren". Maar alles afwegende heb ik daar destijds voor gekozen. Het waren nl ruim 2000 ! tapes die moesten worden over gezet. ( tijd en geld dus !). De mastertapes van de jingles en laatste uur staan wel op 44,1 kHz. Maar terug naar de schimmel en de tapes. Handig zo'n analoge band, even met een tissue snel doorspoelen en hup…………..als ik er nog aan terug denk, al die uren en thuis maar heen en weer lopen naar boven-beneden. Bovenstaande band is het Klaas Vaak radio drama waarin het interview met Beach Boys - Bruce Johnston op 25 december 1970. Ik ging elke week met Ad naar onze opslag en ging daar weer wat tonnen halen. Ad had ze al van een nummer voorzien en dat stond ook op de ton. Hier een mooie foto, ik heb ze voor huis in de sneeuw gezet. ( toen viel er nog wel eens sneeuw ). We schrijven het jaar 2002. En zwaar dat ze waren ! En ook nog de trap op! http://www.norderney192.nl/archief1.html
 18. pvanklei

  Sony PCM7040

  De consumenten DAT recorders van Sony waren een ramp. Ik heb stapels DATjes kunnen weggooien die na een tijdje niet meer af te spelen waren. De professionele recorders van Sony zijn top. Ik gebruik zelf voor het digitaliseren de Sony PCM R500. Grt, Peter
 19. Juul

  Sony PCM7040

  Vlak voordat ik met pensioen ging kwamen er in de studio's allemaal nieuwe DAT recorders. Daarvoor werden nog vaak consumenten exemplaren gebruikt. Maar nu kwam de Sony PCM7040. Een pracht ding. Ik denk dat ze er nu niet meer zijn.Omdat met het DAT systeem heel veel problemen optraden. Zoals wij altijd zeiden als de tracking weer niet goed werkte; "Oh er ligt weer een 0 of een 1 scheef". Wat nog wel eens hielp voor ingebruikname van een DAT tape eerst zoals dat bij de TV video jongens heet : effe zwarten". Dus eerst de tape alleen maar met tijdcode volschrijven. Maar ja, dat kost tijd……En of het op termijn dat tracking probleem oplost? Ik weet wel dat ik nog DAT tapes heb uit 1988 die perfect werken. foto: de SONY PCM 7040.
 20. Vincent

  Leuk

  En als je hulp nodig hebt... kan je van de week wat meenemen.
 21. Juul

  Leuk

  Ik zou maar gauw beginnen. Maar denk er om. Eerst heen en weer spoelen !!!!!!1
 22. Tino

  Leuk

  Ik voel nóg de opwinding toen ik mijn eerste DAT-recorder kocht. Ik had mijn drumstel (eerste hobby) verkocht om hem aan te schaffen. 1000 gulden is niet weinig voor een krantenbezorger. In alle consternatie kwam ik er pas in de winkel achter dat ik geen schoenen had aangetrokken en in mijn sloffen in de winkel stond. Vond het ook een fantastisch systeem, tapes waren wel duur, maar in Duitsland bij de Mediamarkt (had je hier nog niet) zo'n 10 gulden goedkoper! Ik was ook in de veronderstelling dat ik hiermee al mijn opnames voor de eeuwigheid bewaard had. Ik heb er nog een hoop liggen hier, maar ik heb het nog niet aangedurfd om ze te gaan digitaliseren.
 23. Albatrosstudio

  Leuk

  Eerst leek dat DAT ideaal. Toen ik een deel van het Ruud Hendriks archief kreeg kocht ik speciaal een DAT recorder, de DTC-ZE700, om alles digitaal op te slaan. Vervolgens maakte ik veel vooral langere opnames op DAT. Het was toch wel handig, 4 uur achter elkaar op halve snelheid en zou nooit meer verloren gaan of kwalitatief verminderen. Tot datjes begonnen vast te lopen. Een aha Erlebnis met cassettes van vroeger. Ik draaide ze maar niet meer om ze niet te beschadigen. Gelukkig heeft Ben inmiddels alles voor mij gecopieerd naar wav bestanden die ik op mijn pc of in de auto etc. kan afdraaien.
 24. Juul

  Leuk

  Mooi Vincent. En die afdekunit was er bij mij ook altijd af. ( zie foto ). Later heb ik alle tapes overgezet, ze waren volspoor, met een Telefunken M15 , geleend van Niels. Ik heb nu helemaal geen afspeel spul meer. Ja, een MD speler in m'n Sony HiFi set. Alle zo'n 800 DAT tapes staan veilig bij Niels. En we hebben alles ook nog in MP3. Bij Ad, Niels en mijzelf. foto: de DAT tapes klaar om naar Niels te gaan…………... En over digitaliseren gesproken, in 2014 heeft Niels nadat ie in ons archief de meersporen tape vond van de aktiejingles van 30 mei 1974, die Ad opnam in Soundpush, deze opnieuw gemixed. Hier een foto van z'n mix sessie. foto: © Niels Zack In eerste instantie ben ik begonnen om al onze tapes over te zetten ( in het jaar 2000) op een Sony PCM 2500. Later werden dat 2 gewone consumenten recorders door gelinkt met een digitale kabel. Enfin, ik ben blij dat ik er van af ben. Nu zou ik het niet meer willen. Maar ja, dat was 17 jaar geleden dus een stuk jonger………...
 25. Juul

  Hoe werkt DAT ?

  Spoel je ze eerst heen en weer ? Dat wil wel eens helpen. En ik had speciale cleaning DAT's. Het blijft een prachtig maar o zo kwetsbaar medium. Ze hebben er bij B&G ook erg veel last van. Ik heb geen DAt's meer. Staan allemaal bij Niels en Ad koopt wel eens een DAT recorder op MP.
 26.  
 • Onlangs hier   0 leden

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina. • Nieuwsbrief

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Registreren
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.