Spring naar bijdragen

Over deze club

Welkom bij de club Audio digitaliseren. Deze club is bestemd voor iedereen die audio digitaliseert, wil gaan digitaliseren of geluidsdragers heeft om te digitaliseren. 

 1. Wat is nieuw in deze club
 2. Vincent

  Audio Cassette - C120 - 001.jpg

  Uit het album: Audio Cassette

 3. Vincent

  Audio Cassette

 4. Vincent

  Sony - C60 - 001.jpeg

  Uit het album: Sony

 5. Vincent

  Sony

 6. Vincent

  Audio Sonic - C60 - 001.jpg

 7. Vincent

  Audio Sonic - C60 - 001.jpg

  Uit het album: Audio Sonic - C60 - 001.jpg

  © Vincent Schriel

 8. Vincent

  BASF - C90 - 005.jpg

  Uit het album: BASF

  © Vincent Schriel

 9. Vincent

  BASF - C90 - 004.jpg

  Uit het album: BASF

 10. Vincent

  Scotch

 11. Vincent

  Scotch - C120 - 001.jpg

  Uit het album: Scotch

  © Vincent Schriel

 12. Vincent

  Phonic - C60 - 001.jpg

  Uit het album: Phonic

  Phonic C-60

  © Vincent Schriel

 13. Vincent

  Phonic

 14. Vincent

  TDK - 003.jpg

  Uit het album: TDK

  © Vincent Schriel

 15. Vincent

  TDK

 16. Vincent

  Sony - 002.jpg

  Uit het album: Sony

  Sony

  © Vincent Schriel

 17. Vincent

  Sony

 18. Vincent

  Ampex- 003.jpg

  Uit het album: Ampex

  Ampex

  © Vincent Schriel

 19. Vincent

  Ampex

 20. Albatrosstudio

  schimmel banden

  Ik herinner het me nog Juul. Ik was net gescheiden, werkte in Baarn en kwam regelmatig tussen de middag ff een broodje met je eten in TROS kantine om ff te ouwehoeren.
 21. Juul

  schimmel banden

  Ik weet niet of jullie nog wel eens banden tegen komen die "voorzien zijn" van schimmel. Ik kwam dat regelmatig tegen bij onze Veronica tapes. Die zaten in de waterdichte tonnen, die we toen ook gebruikten om ze naar de Norderney te brengen, in een niet geconditioneerde garagebox in Hilversum. En ze staan daar nog steeds. ( ik heb ze natuurlijk wel gedigitaliseerd ). Op DAT en in bijna alle gevallen met een samplefrequentie van 32 kHz. Dan kunnen er op een DAT tape mooi 4 uren. En kwalitatief is er niks op aan te merken. De bron was nl 19 cm/sec - vol spoor. Ook speelde een rol de kosten van een DAT tape in de periode dat ik ze overschreef. ( nou was er wel een fraaie korting via de baas, maar toch ). En over die 32 kHz kun je natuurlijk hele verhandelingen houden. Ik ben er van overtuigd dat bij een blind test niemand het verschil hoort. En dat is waar het over gaat……………"de oren". Maar alles afwegende heb ik daar destijds voor gekozen. Het waren nl ruim 2000 ! tapes die moesten worden over gezet. ( tijd en geld dus !). De mastertapes van de jingles en laatste uur staan wel op 44,1 kHz. Maar terug naar de schimmel en de tapes. Handig zo'n analoge band, even met een tissue snel doorspoelen en hup…………..als ik er nog aan terug denk, al die uren en thuis maar heen en weer lopen naar boven-beneden. Bovenstaande band is het Klaas Vaak radio drama waarin het interview met Beach Boys - Bruce Johnston op 25 december 1970. Ik ging elke week met Ad naar onze opslag en ging daar weer wat tonnen halen. Ad had ze al van een nummer voorzien en dat stond ook op de ton. Hier een mooie foto, ik heb ze voor huis in de sneeuw gezet. ( toen viel er nog wel eens sneeuw ). We schrijven het jaar 2002. En zwaar dat ze waren ! En ook nog de trap op! http://www.norderney192.nl/archief1.html
 22. pvanklei

  Sony PCM7040

  De consumenten DAT recorders van Sony waren een ramp. Ik heb stapels DATjes kunnen weggooien die na een tijdje niet meer af te spelen waren. De professionele recorders van Sony zijn top. Ik gebruik zelf voor het digitaliseren de Sony PCM R500. Grt, Peter
 23. Juul

  Sony PCM7040

  Vlak voordat ik met pensioen ging kwamen er in de studio's allemaal nieuwe DAT recorders. Daarvoor werden nog vaak consumenten exemplaren gebruikt. Maar nu kwam de Sony PCM7040. Een pracht ding. Ik denk dat ze er nu niet meer zijn.Omdat met het DAT systeem heel veel problemen optraden. Zoals wij altijd zeiden als de tracking weer niet goed werkte; "Oh er ligt weer een 0 of een 1 scheef". Wat nog wel eens hielp voor ingebruikname van een DAT tape eerst zoals dat bij de TV video jongens heet : effe zwarten". Dus eerst de tape alleen maar met tijdcode volschrijven. Maar ja, dat kost tijd……En of het op termijn dat tracking probleem oplost? Ik weet wel dat ik nog DAT tapes heb uit 1988 die perfect werken. foto: de SONY PCM 7040.
 24.  
 • Onlangs hier   0 leden

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.