Jump to content

About This Club

Welkom bij de club Audio digitaliseren. Deze club is bestemd voor iedereen die audio digitaliseert, wil gaan digitaliseren of geluidsdragers heeft om te digitaliseren. 
 1. What's new in this club
 2. Ik kwam dit uiterst lezenswaardig stuk tegen over de inmiddels bijna "overleden" MD. Het blijst toch een mooi medium en ik heb er t.b.v. van m'n programma POSTER veel meegewerkt. Interviews gemaakt met de SONY MZ-RM3 (zit een mooie compressor in ) en op een MD 19" deck met een keybord kon ik thuis de interviews op een frame nauwkeurig voor monteren zodat we in de studio direct aan de slag konden. Zoals hier in de tuin bij George Kooymans in Belgie. En daarom is dit artikel erg leuk om te lezen. De SONY MZ-RM3 heb ik nog steeds..........."ergens". https://pixeldrain.com/u/InRvSkbr MD info.pdf
 3. Doe het zelf ook hoor. Mijn microfoonopnames zijn allemaal tweesporig omdat ik anders het verwerken in multitrack van audition met andere stereosporen alles naar stereo moet omzetten.
 4. Dat denk ik nl ook Harmen. Ja, dat klopt. Zo doe ik het ook. Maar uiteindelijk sla ik het in mono op.
 5. Mono maken is niet zomaar 'opslaan als', zeker niet bij cassettes. Kies het beste kanaal en sla alleen deze op. Als je programma dat niet ondersteund, kopieer dit kanaal dan naar een nieuwe mono sessie en sla die vervolgens op.
 6. Gokje: gemakzucht van de standaardinstelling om het in stereo te doen?
 7. ik ben weer een hele zooi banden aan het digitaliseren, dan wel aan het fatsoeneren. Als laatste maak ik ze altijd mono omdat ik vind dat we Veronica tapes helemaal niet zo nodig in stereo in ons archief hoeven te doen. En…….het neemt ook minder ruimte in. (nee, niet zeggen ruimte kost tegenwoordig niks……). Als ik de files dan naar iemand wil uploaden scheelt mij dat ook de helft van de tijd wanneer ik dat in stereo zou doen. Ja, ik heb slechts een koperdraad KPN verbinding met max tussen de 5 en 10 mB. download en upload nog veel minder. Maar waarom zie ik toch al die vaak op forum aangeboden files in stereo als het mono programma's zijn ? Ik geloof dat we hierover in het verleden al eens uitgebreid van gedachten gewisseld hebben maar dat ben ik kwijt…. Mis ik iets?
 8. Ik herinner het me nog Juul. Ik was net gescheiden, werkte in Baarn en kwam regelmatig tussen de middag ff een broodje met je eten in TROS kantine om ff te ouwehoeren.
 9.  
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.