Jump to content
Sign in to follow this  

About This Club

Welkom bij de club Audio digitaliseren. Deze club is bestemd voor iedereen die audio digitaliseert, wil gaan digitaliseren of geluidsdragers heeft om te digitaliseren. 

 1. What's new in this club
 2. Ik kwam dit uiterst lezenswaardig stuk tegen over de inmiddels bijna "overleden" MD. Het blijst toch een mooi medium en ik heb er t.b.v. van m'n programma POSTER veel meegewerkt. Interviews gemaakt met de SONY MZ-RM3 (zit een mooie compressor in ) en op een MD 19" deck met een keybord kon ik thuis de interviews op een frame nauwkeurig voor monteren zodat we in de studio direct aan de slag konden. Zoals hier in de tuin bij George Kooymans in Belgie. En daarom is dit artikel erg leuk om te lezen. De SONY MZ-RM3 heb ik nog steeds..........."ergens". https://pixeldrain.com/u/InRvSkbr MD info.pdf
 3. Vincent

  PDM

 4. Vincent

  Ampex

 5. Doe het zelf ook hoor. Mijn microfoonopnames zijn allemaal tweesporig omdat ik anders het verwerken in multitrack van audition met andere stereosporen alles naar stereo moet omzetten.
 6. Dat denk ik nl ook Harmen. Ja, dat klopt. Zo doe ik het ook. Maar uiteindelijk sla ik het in mono op.
 7. Mono maken is niet zomaar 'opslaan als', zeker niet bij cassettes. Kies het beste kanaal en sla alleen deze op. Als je programma dat niet ondersteund, kopieer dit kanaal dan naar een nieuwe mono sessie en sla die vervolgens op.
 8. Gokje: gemakzucht van de standaardinstelling om het in stereo te doen?
 9. ik ben weer een hele zooi banden aan het digitaliseren, dan wel aan het fatsoeneren. Als laatste maak ik ze altijd mono omdat ik vind dat we Veronica tapes helemaal niet zo nodig in stereo in ons archief hoeven te doen. En…….het neemt ook minder ruimte in. (nee, niet zeggen ruimte kost tegenwoordig niks……). Als ik de files dan naar iemand wil uploaden scheelt mij dat ook de helft van de tijd wanneer ik dat in stereo zou doen. Ja, ik heb slechts een koperdraad KPN verbinding met max tussen de 5 en 10 mB. download en upload nog veel minder. Maar waarom zie ik toch al die vaak op forum aangeboden files in stereo als het mono programma's zijn ? Ik geloof dat we hierover in het verleden al eens uitgebreid van gedachten gewisseld hebben maar dat ben ik kwijt…. Mis ik iets?
 10. Ik herinner het me nog Juul. Ik was net gescheiden, werkte in Baarn en kwam regelmatig tussen de middag ff een broodje met je eten in TROS kantine om ff te ouwehoeren.
 11. Ik weet niet of jullie nog wel eens banden tegen komen die "voorzien zijn" van schimmel. Ik kwam dat regelmatig tegen bij onze Veronica tapes. Die zaten in de waterdichte tonnen, die we toen ook gebruikten om ze naar de Norderney te brengen, in een niet geconditioneerde garagebox in Hilversum. En ze staan daar nog steeds. ( ik heb ze natuurlijk wel gedigitaliseerd ). Op DAT en in bijna alle gevallen met een samplefrequentie van 32 kHz. Dan kunnen er op een DAT tape mooi 4 uren. En kwalitatief is er niks op aan te merken. De bron was nl 19 cm/sec - vol spoor. Ook speelde een rol de kosten van een DAT tape in de periode dat ik ze overschreef. ( nou was er wel een fraaie korting via de baas, maar toch ). En over die 32 kHz kun je natuurlijk hele verhandelingen houden. Ik ben er van overtuigd dat bij een blind test niemand het verschil hoort. En dat is waar het over gaat……………"de oren". Maar alles afwegende heb ik daar destijds voor gekozen. Het waren nl ruim 2000 ! tapes die moesten worden over gezet. ( tijd en geld dus !). De mastertapes van de jingles en laatste uur staan wel op 44,1 kHz. Maar terug naar de schimmel en de tapes. Handig zo'n analoge band, even met een tissue snel doorspoelen en hup…………..als ik er nog aan terug denk, al die uren en thuis maar heen en weer lopen naar boven-beneden. Bovenstaande band is het Klaas Vaak radio drama waarin het interview met Beach Boys - Bruce Johnston op 25 december 1970. Ik ging elke week met Ad naar onze opslag en ging daar weer wat tonnen halen. Ad had ze al van een nummer voorzien en dat stond ook op de ton. Hier een mooie foto, ik heb ze voor huis in de sneeuw gezet. ( toen viel er nog wel eens sneeuw ). We schrijven het jaar 2002. En zwaar dat ze waren ! En ook nog de trap op! http://www.norderney192.nl/archief1.html
 12. De consumenten DAT recorders van Sony waren een ramp. Ik heb stapels DATjes kunnen weggooien die na een tijdje niet meer af te spelen waren. De professionele recorders van Sony zijn top. Ik gebruik zelf voor het digitaliseren de Sony PCM R500. Grt, Peter
 13.  
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.