Spring naar bijdragen

Stap voor stap voor Hannelore: Qmusic-dj's wandelen voor elektronische protheses 


de redactie

839 weergaven

Het verhaal van de 27-jarige Hannelore uit Over Winnaars gisterenavond bij VTM liet niemand onberoerd. Hannelore verloor haar beide benen door een treinongeval. Koen Wauters zocht haar op om haar droom – die ze vóór het ongeval al had - waar te maken: de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu zien. Samen gingen ze de uitdaging aan en werd het onmogelijke mogelijk. Om de tocht te maken, had Hannelore elektronische protheses kunnen lenen. Deze protheses zorgden ervoor dat ze veel meer stapcomfort had, omdat zo’n protheses mee bewegen tijdens het wandelen. Zo’n protheses zijn wel erg duur en kosten €90.000.

 

Na de uitzending reageerde Vlaanderen massaal: er stroomden enorm veel reacties binnen van mensen die haar wilden helpen om voor altijd met zo’n elektronische protheses te stappen. Qmusic blijft niet bij de pakken zitten: de radiozender lanceerde daarnet de actie ‘Stap voor stap voor Hannelore’. Hiermee wil Qmusic heel Vlaanderen oproepen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Hannelore en de elektronische protheses. 


Alle Qmusic-dj’s gaan daarom vanaf nu donderdagochtend 7 september 2017 door heel Vlaanderen stappen en live hun programma presenteren tijdens de wandeltocht. Sam & Heidi starten om 6 uur ’s morgens, waarna de normale programmering doorloopt en de dj’s elkaar verder afwisselen. Ze stoppen pas met stappen als het nodige geld ingezameld is. Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal scharen zich alvast mee achter het initiatief en wandelen mee met de Qmusic-dj’s om de actie op de voet te volgen.
 

Qmusic-dj Sam De Bruyn: “Het verhaal van Hannelore raakte ons en ons niet alleen: er stroomden massaal reacties binnen van luisteraars die hun steentje wilden bijdragen om haar te helpen. Want wat een ongelofelijke prestatie heeft ze neergezet en dat mede dankzij de elektronische protheses die ze mocht lenen. Hoe ongelofelijk zou het nu zijn dat ze daar voor altijd mee kan blijven wandelen? Daarom stappen we vanaf donderdag met alle dj’s heel Vlaanderen rond en blijven we stappen tot er genoeg geld ingezameld is. Stap voor stap voor Hannelore en we stoppen niet totdat het nodige geld binnen is.”

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.