Spring naar bijdragen

‘Ten’ van Pearl Jam op 1 in Veronica Album Top 750


de redactie

2874 weergaven

Luisteraars van Veronica kiezen massaal voor ‘Ten’ van Pearl Jam. Het debuutalbum van de Amerikaanse rockband staat dit jaar op nummer 1 in de Veronica Album Top 750. Het muziekstation vroeg luisteraars om te stemmen op hun favoriete albums en stelde daarmee een lijst samen van de 750 beste platen ooit gemaakt. De Album Top 750 is van maandag 9 april tot en met vrijdag 20 april iedere werkdag tussen 09.00 uur en 22.00 uur te horen op Radio Veronica.


Giel Beelen: “Pearl Jam heeft de liefde voor rockmuziek in me losgemaakt. Geweldig dat luisteraars massaal hebben gekozen voor ‘Ten’. Dit album is ook mijn favoriet, want het zit zo ijzersterk in elkaar. Vanaf het moment dat je begint te luisteren val je van de ene in de andere emotie.”

 
De Top 5 van de Veronica Album Top 750

  1. Pearl Jam – Ten
  2. U2 – The Joshua Tree
  3. Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
  4. Queen – A Night At The Opera
  5. Kensington -  Rivals


Nederlands Trots
De meest genoteerde Nederlandse artiest in de Album Top 750 is Anouk. Er staan maar liefst 12 albums van de zangeres in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie in de Radio Veronica Album Top 750.

 
Nieuwkomers in Album Top 750
‘Songs Of Experience’ van U2 (positie 718) verscheen op 1 december 2017 en is het nieuwste album in de lijst. Andere recent uitgebrachte albums in de Album Top 750 zijn ‘Evolve’ van Imagine Dragons op positie 100, ‘Flicker’ van Niall Horan op positie 339, ‘Beautiful Trauma’ van P!nk op positie 342, ‘The Search Of Everything’ van John Mayer op positie 487 en ‘Broken Machine’ van Nothing But Thieves op positie 583.

 
De Veronica Album Top 750 is van maandag 9 april tot en met vrijdag 20 april iedere werkdag tussen 09:00 uur en 22:00 uur te horen bij Radio Veronica. De ontknoping is om iets voor 16:00 uur op vrijdag 20 april.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.