Jump to content

Toiletten grootste ergernis bij festivals


de redactie

659 views

Dure munten, kotsende mensen, lauw bier of het ontbreken van een telefoonsignaal; allemaal dingen waar mensen zich aan storen op een festival. Maar de grootste ergernis van Nederlandse festivalgangers zijn de lange rijen voor de wc (60%), de geringe hoeveelheid en de vieze staat ervan (42%). Dit blijkt uit representatief onderzoek van Radio Veronica in samenwerking met veldwerkbureau Panel Inzicht naar aanleiding van de Festival Top 500 die vanaf maandag 18 juni te horen is bij Radio Veronica. 


De Nederlander trekt er graag op uit om, het liefst met vrienden (69%), een festival te bezoeken. Vooral Pinkpop en Lowlands zijn populair onder de festivalgangers. Belangrijke redenen om een festival te bezoeken zijn de sfeer (60%) en het gezelschap waarmee men gaat (42%), maar de allerbelangrijkste reden voor een festivalbezoek is de muziek (72%).
 

Vrouwen (37%) kunnen echt niet zonder hun telefoon op een festival, terwijl voor mannen een festival niet geslaagd is zonder bier. 31% van de mannen kan niet zonder het goudgele drankje en 59% benoemt het zelfs tot favoriete drank tijdens een festivalbezoek. Vrouwen kiezen daarentegen liever voor water (33%). Mannen drinken bovendien veel meer: 22% van de mannen drinkt meer dan 10 drankjes op een festivaldag, bij vrouwen is dit slechts 7%. Ook met eten zijn er duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen eten het liefst patat (45%), terwijl mannen eerder kiezen voor een hamburger (27%).
 

De meest ideale temperatuur voor een festival is 23 graden. Toch koopt 69% van de festivalgangers van tevoren een kaartje, zonder te weten wat de weersvoorspellingen zijn.12% wacht de voorspellingen af en neemt het risico dat een festival uitverkocht is. Vooral de wat oudere festivalgangers (36-49 jaar) zijn hier voorstander van (17%) ten opzichte van de jongeren (20-35 jaar) (7%).


De Festival Top 500 is van maandag 18 juni 09:00 uur tot en met vrijdag 22 juni 16:00 uur te horen bij Veronica.

 

Ergnissen.jpg.b7f1be04fda036b749479c62bb55a66b.jpg

  • Sad 1

1 Comment


Recommended Comments

Bij het International Blues Festival in Grolloo waren de toiletten, zoals eigenlijk alles, perfect geregeld. Blijkbaar draait het festival op twee grote geldschieters die weten dat ze verlies zullen maken, maar die gewoon willen dat alles in orde is. Nou: daar slagen ze in. Het kàn dus wel, maar dat kost gewoon meer geld.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.