Spring naar bijdragen

Niels Destadsbader wint Radio 2 Zomerhit 2018 én Radio 2 muziektrofee ‘Solo artiest’


de redactie

916 weergaven

Niels Destadsbader mag vanavond niet alleen naar huis met de Radio 2 Zomerhit 2018, maar ook met de Radio 2 muziektrofee voor Beste solo artiest. Na een spetterende liveshow vanop de zeedijk in Blankenberge, kozen de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén voor het nummer ‘Verover mij’ als de Radio 2 Zomerhit van 2018. Niels Destadsbader is de eerste man die de gegeerde muziekprijs twee keer na elkaar in de lucht mag steken. Vorig jaar won hij samen met Miguel Wiels (Niels en Wiels) de Radio 2 Zomerhit met het nummer ‘Skwon Meiske’. Niels nam de prijs in ontvangst uit de handen van K3, die tevens de show openden met een aanstekelijke medley van hun vier Radio 2 Zomerhits.


De Radio 2 muziektrofeeën werden uitgereikt door Kim Debrie, Luc Appermont en Imke Courtois. Niels Destadsbader werd naast de Radio 2 Zomerhit 2018 ook beloond met de Radio 2 muziektrofee voor Beste solo artiest. Niels startte zijn muzikale carrière door een deelname aan Steracteur sterartiest, de BV-zangwedstrijd op Eén. De Radio 2 muziektrofee voor Beste doorbraak ging dit jaar naar Karen Damen. Karen haalde het daarbij van Sennek, Chackie Jam, Michiel De Meyer en OT. De Belgische rockband uit Antwerpen K’s Choice kon ten slotte de Radio 2 muziektrofee voor Beste groep binnenrijven. Met deze trofee valt K’s Choice twee keer in de prijzen: het nummer ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader is een cover van hun nummer ‘Believe’. Een optreden van K’s Choice zette de live muziekshow in lichterlaaie.


Wat is Radio 2 Zomerhit 2018?
Radio 2 Zomerhit 2018 werd op zondag 12 augustus live op Radio 2 en Eén uitgezonden. Bart Peeters presenteerde de show in Blankenberge met optredens van K3 en de tien genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit. Op de startshow van Radio 2 Zomerhit 2018 op 12 juli maakten Vanessa Van Hove en Showbizz Bart de tien kanshebbers en de genomineerden voor de Radio 2-trofeeën bekend vanop De Pier in Blankenberge. Vanaf vrijdag 13 juli t.e.m. zondag 12 augustus 18.00 uur kon er gestemd worden via de websites van Radio 2 en Eén. Tijdens de show kon er via televoting ook nog gestemd worden voor de Radio 2 Zomerhit 2018.


Alle winnaars op een rijtje:

  • Radio 2 Zomerhit: Niels Destadsbader
  • Doorbraak: Karen Damen
  • Groep: K’s Choice
  • Solo artiest: Niels Destadsbader

 

Foto: Radio 2

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.