Jump to content

Recensie: Internetradio luisteren met Replaio


Vincent

7110 views

Tot voor kort gebruikte ik Tunein voor het luisteren naar internetradio op mijn smartphone. Door de reclames, de dure pro oplossing en de regelmatig terugkerende problemen met Chromecast en Bluetooth ben ik op zoek gegaan naar een alternatief.

 

Waar moet voor mij een goede radio app aan voldoen? 

 • Beschikbaar zijn voor Android.
 • Beschikken over een grote standaard database met streams.
 • Het zelf kunnen toevoegen van een stream indien deze niet in de standaard database aanwezig is.
 • Naast de optie van standaard bitrate ook een andere kwaliteit stream kunnen selecteren.
 • Kunnen zoeken op land, tijdvak en genre.
 • Weergave titel met als optie ook een afbeelding behorende bij de song.
 • Probleemloos samenwerken met Chromecast (voor thuis)
 • Probleemloos samenwerken met Bluetooth apparaten zoals een speaker en audio toepassing in de auto.
 • Account optie om favorieten radiostations ook op andere apparaten te kunnen afspelen.
 • En niet onbelangrijk: een simpele, logische bediening.

 

Ben ik veeleisend? Ja. Ik moet er alles probleemloos mee kunnen doen. Ik vind het ook niet erg om alle opties van een programma door te lopen en deze naar behoefte in te stellen. Maar als dat is gedaan moet ik er ook niet meer naar hoeven kijken.

 

Replaio
Replaio is ontwikkeld door het Poolse bedrijf Hivedi en is alleen in beschikbaar voor Android in het Pools en Engels. Het ontbreken van de Nederlandse taal kan voor gebruikers een breekpunt zijn, voor mij is Engels prima. Komt bij dat de taal alleen van belang is voor het instellen van de opties, het zoeken van een stream via de zoek functie en het instellen van de ingebouwde wekker. Na instellen van de app kom ik inmiddels niet verder meer dan de Favoriete pagina en de taal speelt hier geen rol. Ook niet als je door de standaard streams wilt bladeren op zoek naar een nieuw radiostation.

 

Replaio.thumb.png.97b07831cc967edfb03ac58e8d75fcfc.pngStream database

De app beschikt standaard over 30.000 streams. Dit lijkt veel maar ik kwam er al snel achter dat een van mijn favoriete stations niet in deze database zit. Normaal zou ik op dit punt afhaken, ware het niet dat je zelf simpel een stream kan toevoegen. 

 

De app kiest standaard de beste bitrate als er meerdere kwaliteiten van een stream beschikbaar zijn. Als je niet tevreden bent met de gekozen kwaliteit kan je simpel nakijken of er andere kwaliteiten zijn en deze zelf instellen. 

 

Standaard wordt ook de artiest/song informatie weergegeven en is er ook een afbeelding te zien die bij de song hoort. Tenminste, als het radiostation waar je naar luistert deze informatie ook mee stuurt.

 

Chromecast en Bluetooth

De app werkt probleemloos samen met Chromecast. Je kiest het radiostation waar je naar wilt luisteren en het Chromecast logo verschijnt op je scherm. Aanklikken, je apparaat selecteren en spelen maar. 

 

In combinatie met de Android opties kan je de app zo instellen dat wanneer je een bluetooth speaker aanzet of deze automatisch Replaio start en de laatst geselecteerde radiostation afspeelt. Handmatig kan ook, maar zelf vind ik dit een prima oplossing.

 

Mijn auto beschikt  over bluetooth audio. Na een paar minuten spelen met de instellingen was ik al klaar: zodra ik de auto start maakt hij verbinding met mijn smartphone, start Raplaio op en speelt hij het laatst geselecteerde radiostation. Nog voordat ik weg rij luister ik al internetradio, zonder ook maar iets te doen. En valt de stream uit omdat er even geen internet beschikbaar is? Zodra de verbinding is hersteld gaat de stream verder zonder ook maar iets zelf te hoeven doen.

 

Spotify

Een leuke de optie is dat je Replaio kan koppelen aan je Spotify account. Hoor je een leuke song op de radio dan heb je deze met één klik toegevoegd aan je Spotify afspeel lijst. Na twee weken staan zijn er nu al zo'n 250 songs toegevoegd. 

 

Deze functie werkt alleen niet als je streamt naar Chromecast.

 

Gratis versus betaalde versie

De gratis versie beschikt over dezelfde functionaliteiten als de betaalde versie. Enige verschilt is met of zonder reclame. De betaalde versie kost 6,99 euro en naast een reclame vrije versie ondersteun je ook de maker van de app.

 

Conclusie

Ik heb meerdere apps getest als alternatief voor Tunein (Radio.net, Simple Radio, Nobex). Na installatie van Replaio en 10 minuten 'spelen' met de instellingen had ik al in de gaten dat dit de app is die ik zoek. Logisch opgezet, zonder handleiding simpel in te stellen en het heeft alles in huis wat ik er van verwacht. Daarnaast nog een leuk extraatje: de Spotify koppeling.

 

De database met standaard streams is, vergeleken met de andere apps, niet groot. Maar als een station ontbreekt kan je simpel zelf de stream hiervan toevoegen. Deze komt dan automatisch in je favorieten te staan. En als je een account aanmaakt kan je deze favorieten ook meenemen naar een ander apparaat waarop Raplaio is geïnstalleerd. Handig als je een nieuw toestel koopt. En de samenwerking met Chromecast en Bluetooth is uitstekend.

 

Na twee weken intensief deze app te hebben gebruikt kom ik tot de conclusie dat dit is wat zocht. Het beschikt over alles wat ik verwacht. Het meest tevreden ben ik over de werking van de app in combinatie met het bluetooth audio systeem van mijn auto. Volledig geautomatiseerd, wel zo veilig in het verkeer. 

 

In de Google Play store hebben 3.894 van de in totaal 4.420 gebruikers Replaio het maximale aantal punten gegeven. Ook van mij krijgt de maker de maximale waardering en beschik ik inmiddels over de reclame vrije versie.

 

Vincent Schriel, 13 oktober 2018

 

Naam: Replaio

Website: https://repla.io

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hv.replaio&hl=en 

Kosten: gratis met reclame of 6,99 euro.

 • reaction_title_2 2

9 Comments


Recommended Comments

Guest

Posted (edited)

Lijkt me inderdaad best interessant. 

Dank voor het delen van deze informatie 👍 

 

Update

Ik heb op hun website van Replaio eerst gezocht op het station die ik wenste. Het resultaat gaf aan dat dit in hun database aanwezig was. 

Installeerde net de app en inderdaad het bied heel wat mogelijkheden, doch het station die "bleek" in hun aanbod te zitten was niet te vinden in de zoekfunctie.

Ik voegde de custom IP Port in van het station die ik op dit ogenblik beluister via mijn WinAmp, dus het station is online. 

De connectie met de stream kon echter niet gemaakt worden, het toont dat de internetstream tijdelijk niet beschikbaar is. 

Nochtans heb ik ingelogd met een account. 

Heb deze account na het falen verwijderd en ontving een email ter bevestiging en die een link aangaf om de account te verwijderen. 

De koppeling van de link toont echter "page not found" aan. 

Spijtig, maar so be it 

Edited by Guest
Link to comment
1 uur geleden zei Vincent:

Heb de link voor mij, dan kan ik eens kijken.

De hyperlink om te deleten vermeld simpelweg deze URL = https://api.repla.io/ 

Er staat geen ID nummer of code in, dus lijkt het me niet wat het dient te zijn. 

Polen is een land waar nog veel mogelijk is, maar sommige zaken zijn niet steeds zoals ze zouden moeten zijn, alhoewel ook zij lid zijn van de EU, zijn er veel zaken die mij lijken op scams ... 

Ikzelf doe geen moeite Vincent, de app is reeds verwijderd. Ik heb mijn custom apps van wat ik graag beluister en dat volstaat voor mij. 

Ik maak mij er niet druk over 

Link to comment
7 minuten geleden zei Vincent:

Ik bedoel de stream link.

Geen probleem Vincent ... Ik weet dat de link geldig is en het in andere apps en sites wel doet 

Ik laat het zo. 
Dank voor jouw antwoord 

Link to comment

@EventRMA Heel erg bedankt voor uw feedback. We zijn een heel klein team, we werken elke dag aan de applicatie - we willen dat het de beste is. We doen ons best zodat de gebruikers blij zijn met onze applicatie. Het spijt ons dat de app op uw normale manier niet werkte. Neem gerust contact met ons op via support@repla.io - we zullen proberen om u te helpen het probleem op te lossen of uw account handmatig te verwijderen.

 

@Vincent Heel erg bedankt voor uw beoordeling en mooie woorden. We werken constant aan de applicatie - de komende weken verschijnt de Nederlandstalige versie. Binnenkort zullen we ook een nieuwe versie uitbrengen waarin er verschillende nieuwe functies zullen zijn. Wij zijn een heel klein team dat echt een goede applicatie wil maken om naar de radio te luisteren. Als je vragen of problemen hebt met de applicatie, neem dan contact met ons op via support@repla.io (we proberen binnen 48 uur te antwoorden). Groeten uit Polen!

 

(via Google Translate)

Edited by Replaio
 • reaction_title_1 1
Link to comment

Vincent bedankt voor de tip. Zojuist geinstalleerd en ziet er goed uit, beter nog: klinkt ook goed.

Zelf een url toegevoegd en dat werkt prima. Wel eerst een typefout gemaakt, hoe krijg je die toegevoegde dan weer weg?  Of is uit favorieten verwijderen voldoende....

 

Eerst maar even "spelen"  :)

 • reaction_title_2 1
Link to comment
9 hours ago, Audioot said:

Of is uit favorieten verwijderen voldoende....

 

@Audioot In de volgende versie (binnen 2-3 weken) kun je de toegevoegde stream bewerken 😊

 

(via Google Translate)

 • reaction_title_1 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.