Spring naar bijdragen

Circulaire bestuurders centraal in nieuw programma op New Business Radio


de redactie

2400 weergaven

New Business Radio is gestart met het nieuwe programma ‘NieuwBestuur - Dutch Davos’, waarin circulaire bestuurders centraal staan. Het programma wordt gepresenteerd door Glenn van der Burg en Mildred Hofkes en is maandelijks te beluisteren op de zakenzender.


Het programma speelt in op de wereldwijde transitie, waarin het tijdperk van gebruiken en weggooien en van lineaire groei eindig is. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor deze transitie is ook een nieuwe manier van besturen nodig. Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruitzien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers en de game-changers binnen Nederland?


‘NieuwBestuur - Dutch Davos’ is een initiatief van Mildred Hofkes, die door jarenlang onderzoek onder bestuurders in combinatie met relevante praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen heeft ontwikkeld. Mildred Hofkes: ”Bestuurders zijn de vormgevers van onze maatschappij. Als zij bewegen richting circulaire bestuursvormen, dan beweegt onze hele maatschappij mee. Wij interviewen topbestuurders uit verschillende sectoren, op zoek naar de puzzelstukjes van het circulair besturen”.


Het programma wordt maandelijks gemaakt in aanloop naar de conferentie NieuwBestuur Dutch Davos, dat op 28 november 2019 op de agenda staat. In iedere uitzending staan telkens twee bestuurders uit één sector centraal, zoals zorg, onderwijs en energie. Gasten zijn onder meer Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum, oud-topschaatser en zorgbestuurder Carl Verheijen, Volkert Engelsman CEO van Eosta en in 2017 nr.1 Trouw Duurzame Top 100, Jet de Ranitz bestuursvoorzitter hogeschool InHolland, Jeroen de Haas voormalig CEO Eneco en Koen Overtoom CEO Havenbedrijf Amsterdam. Met wisselende columns van onder meer cabaretier Vincent Bijlo en Mark van Baal (FollowThis).


Over NieuwBestuur
NieuwBestuur is opgericht in 2010 als onafhankelijk kennisplatform over nieuwe vormen van circulair besturen. De podcast reeks NieuwBestuur Dutch Davos is te beluisteren via https://nieuwbestuur.nl/diensten/dutch-davos-radio/ of via Itunes Dutch Davos


Over New Business Radio
New Business Radio is dé online zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational. Iedereen praat mee op New Business Radio.


Foto New Business Radio

8 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Als je googled op die term, kom je allereerst bij dit persbericht van BNR terecht. Lijkt me dus niet bepaald een ingeburgerd begrip.

 

Ik vermoed dat het net zoiets is als rechtsdraaiende yoghurt, maar dan in de zakenwereld.

Link naar opmerking

Beste Sylvester,

 

Het moet niet nodig zijn om dergelijke "geheimtaal" te gebruiken. zoiets moet in de kop al direct duidelijk zijn.

"reklame wet"........

Link naar opmerking
1 uur geleden zei Sylvester:

Helemaal mee eens! Misschien gelden er andere wetten in de zakenwereld, waar BNR zich helaas vooral op richt, maar ik betwijfel het.

 

Het gaat hier niet om BNR, maar een andere. Blijkbaar is er nog een zakenzender in Nederland. Laat onverlet dat de term mij ook niets zegt, al had ik een vermoeden waar het heen ging... 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.