Spring naar bijdragen

Regionale omroep L1 stapt over op Nimbus voor Newsroom


de redactie

3914 weergaven

M&I Broadcast Services heeft in opdracht van de Limburgse publieke omroep L1 een geïntegreerde Nimbus newsroom-omgeving geleverd die is toegesneden op alle wensen binnen de redactie. Met Nimbus kunnen redacteuren content produceren voor de traditionele lineaire kanalen (radio, tv) en tegelijkertijd met een eenvoudige intuïtieve gebruikersinterface de content publiceren op website en social media platforms.
 

Nimbus hanteert een story-based workflow, waarbij journalisten zich volledig kunnen concentreren op de journalistieke inhoud en het verrijken van hun verhaal met alle vormen van media, zonder zich bezig te moeten houden met technische randzaken. Nimbus verenigt de verschillende productiestromen binnen radio, televisie, online en social media. Journalisten op verschillende afdelingen hebben te maken met één centrale gebruikersinterface voor productie en samenstelling van de programma’s.


Nimbus kan gebruikt worden op zowel desktop computers als op mobiele devices zoals tablets en smartphones. Het is volledig geïntegreerd met het vernieuwde Dalet Galaxy MAM en het productiesysteem van L1. Voor de nieuws TV playout zal L1 overstappen op BRIO videoserver van Dalet.


Leo Hauben, hoofdredacteur van L1: "We zijn volop in beweging. In september zijn we begonnen met een nieuwe tv-programmering en nu volgt op korte termijn de overstap naar Nimbus. Het nieuwe redactiesysteem past in onze visie dat het steeds crucialer wordt dat redacteuren exact weten wie waarmee bezig is. Omdat we steeds meer kanalen bedienen zijn overzicht en snelheid van groter belang dan ooit.”


Peter van Klei, director Sales & Marketing van M&I: ”L1 heeft laten zien een duidelijke toekomstvisie te hebben waarin efficiëntie en multimediaal werken voorop staat. We zijn dan ook trots dat de keuze is gevallen op Nimbus Newsroom om deze visie waar te maken. Nimbus Newsroom, dat al eerder door Omroep Brabant in gebruik is genomen, zal voor het einde van dit jaar bij L1 operationeel zijn.”
 

Over M&I Broadcast Services
Gevestigd te Hilversum, M&I Broadcast Services is de leverancier in Nederland voor radio en TV automatisering en levert o.a. OmniPlayer Radio Automation Software, Powergold Music Scheduling, Dalet Galaxy Media Asset Management (MAM) en Productie Software, Nimbus Newsroom, MediaProxy audio- en videologging. M&I verzorgt tevens installatie, training en onderhoud, inclusief 24x7 support. Voor meer informatie over Nimbus bezoek www.nimbusnewsroom.nl.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.