Spring naar bijdragen

3FM Serious Request: Lifeline brengt 1,3 miljoen op voor het Rode Kruis


de redactie

1802 weergaven

De eerste editie van 3FM Serious Request: Lifeline heeft in totaal 1.308.889 euro opgebracht voor drie goede doelen van het Rode Kruis: reanimeren in Nederland (477.963 euro), bescherming tegen natuurgeweld (378.963 euro) en noodhulp bij oorlogen en conflicten (451.963 euro). Drie teams van 3FM-dj's zijn de afgelopen week door heel Nederland gelopen om acties te bezoeken en geld op te halen waar levens mee gered kunnen worden.


Dit maakte NPO 3FM zojuist bekend tijdens de eindshow in TivoliVredenburg in Utrecht. Daar werden 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Eva Koreman, Rob Janssen, Jorien Renkema, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vandaag feestelijk onthaald na hun lange wandeltocht door heel Nederland. Samen met Frank van der Lende maakten de drie dj-teams het eindbedrag bekend.


Nederland kwam de afgelopen week in groten getale in actie en ook langs de looproutes staken actievoerders de 3FM-dj’s massaal een hart onder de riem. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende eerste editie van het nieuwe concept:


Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "We zijn ontzettend trots dat we met deze eerste editie van dit nieuwe concept van 3FM Serious Request: Lifeline Nederland in actie hebben kunnen laten komen voor het Rode Kruis en dat we daarmee dit prachtige bedrag hebben opgehaald waar honderdduizenden mensen mee geholpen kunnen worden. Ook is het ons gelukt om veel aandacht te genereren voor de drie goede doelen. Deze awareness voor de goede doelen van het Rode Kruis is waar 3FM Serious Request: Lifeline ook om draait."


3FM Serious Request: Lifeline
Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar voor drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. In de week voor kerst (18-24 december) trokken drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze maakten een barre tocht door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht. De dj’s maakten 24 uur per dag live radio vanuit heel het land en konden via livestreams online en op televisie gevolgd worden.


Foto: Ben Houdijk / NPO 3FM

4 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.