Spring naar bijdragen

Jan van Veen met Candlelight vanaf 4 januari op NPO Radio 5


de redactie

1483 weergaven

Vanaf 4 januari 2019 presenteert Jan van Veen wekelijks het avondprogramma Candlelight bij MAX. Elke vrijdag van 22:00 tot 24:00 uur trakteert Van Veen de luisteraars van NPO Radio 5 op romantische gedichten en de allermooiste muziek.


Het begon allemaal in 1967 met één ingezonden gedicht. Inmiddels zijn velen met de kenmerkende stem van programmamaker en radiopresentator Jan van Veen opgegroeid. Na meer dan vijftig jaar is Candlelight een begrip en hét programma voor amateurpoëzie. In Candlelight draagt Van Veen ingezonden gedichten van luisteraars voor. Het geheel wordt versterkt door en afgewisseld met meeslepende, romantische muziek.


Jan van Veen: “Ik heb veel zin om in januari bij MAX Candlelight te gaan maken. Het is fantastisch om te merken dat luisteraars aan het programma verbonden blijven. De mensen die vroeger luisterden, luisteren nog steeds. Vanaf 4 januari is mijn programma op NPO Radio 5 te horen. Een mooi begin van het nieuwe jaar, lijkt me.”


MAX-directeur Jan Slagter: “Het iconische Candlelight is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Jan van Veen kan als geen ander sfeer creëren. Dat doet hij inmiddels al meer dan vijftig jaar. Ik ben blij dat het programma straks weer op landelijke radio te horen is, zodat we allemaal van Candlelight kunnen genieten!”


Candlelight: vanaf 4 januari elke vrijdagavond van 22:00 tot 24:00 uur op NPO Radio 5

 

Foto: Jan van Veen (Nico Kroon - MAX)

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.