Spring naar bijdragen

Kink presenteert programmering


Harmen

1939 weergaven

Het alternatieve radiostation Kink start op 1 februari 2019 online en via DAB+. Vandaag maakte het station de programmering bekend. Energieke en getalenteerde programmamakers als Jasper Leijdens, Tessa Mol en Tim op het Broek zijn vanaf 1 februari te horen op KINK, het alternatieve radiostation dat op 1 februari 2019 terugkeert na in 2011 onder de naam Kink FM te zijn gestopt. Daarnaast komt KINK met een breed scala aan unieke podcasts, gericht op liefhebbers van alternatieve hiphop, dance en metal. KINK begint op vrijdag 1 februari om 17 uur ’s middags met een feestelijke eerste uitzending.

 

De doordeweekse programmering begint elke dag om 7 uur met Michiel Veenstra en zijn ochtendshow KINKSTART, gevolgd door twee uur nonstop KINK-classics in KINK DNA. Daarna zijn Jasper Leegwater, Tessa Mol en Jasper Leijdens te horen. De avonduren zijn voor een poule van radiodieren als Tamar Tieleman, Bas van Dalen en Femke van der Veen. De late avonduren worden gevuld door muziekliefhebbers pur sang als DJ St. Paul, Henk Kanning en Caroline Westendorp. Laatstgenoemde, die de afgelopen jaren furore maakte als zangeres van The Charm The Fury, neemt ook de metalpodcast KINK DISTORTION voor haar rekening. In het weekend zijn onder andere Tim op het Broek en Leon Verdonschot te horen, die terugkeert met zijn befaamde KINK talkshow Oeverloos.

In de toenemende vraag naar audio on demand voorziet KINK met de dagelijkse podcast DAILY KINK waarin luisteraars in een paar minuten worden bijgepraat op het gebied van muzieknieuws en nieuwe releases. De muziekprogramma’s op het podcastplatform worden uitsluitend gepresenteerd door kenners; zo draait Frank Stevens (Simplon Groningen) de beste alternatieve hiphop in HOMEBASE. Bram de Wijs (voormalig drummer van Only Seven Left en skatepunk-labelbaas) laat de nieuwste poppunk horen in KINK FAST en Stefan Koopmanschap, curator van dance playlist KLUB KINK, gaat ook de gelijknamige podcast presenteren. Daarnaast is er ook elke twee weken de Festival podcast, een co-productie met de toonaangevende nieuwssite FestiLeaks.

 

Michiel Veenstra, programmadirecteur van KINK: “De start van KINK is de start van een geluid in de ether dat node gemist wordt, dat is me wel duidelijk geworden aan de hand van alle reacties van potentiële luisteraars maar ook platenlabels, poppodia en artiesten. Een fantastisch team van enthousiaste en gedreven muziekliefhebbers staat te trappelen om dat geluid eindelijk weer te laten horen”.

KINK wordt een platform voor alternatieve muziek met radio, podcasts en playlists. KINK zal online te ontvangen zijn en via DAB+. Dit is de digitale opvolger van FM en gratis te ontvangen met een daarvoor geschikt radiotoestel. KINK zal daarmee vanaf de start meteen in heel Nederland via de ether te ontvangen zijn. De playlists in diverse genres en moods zijn nu al te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music. De podcasts zijn te beluisteren via alle bekende podcastapps en via de KINK-site en app, die later deze maand online gaan.

 

Foto: Nathan Reinds

  • Vind ik leuk 1

3 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

12 uur geleden zei Jaap De Vries:

De start van KINK is de start van een geluid in de ether ..uuh DAB en Online is iets anders Michiel dan in de ether hoor .

 

DAB+ wordt, net als AM en FM, uitgezonden via een frequentie. 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.