Spring naar bijdragen

'Ten’ van Pearl Jam verkozen tot beste album in Veronica Album Top 500 Allertijden


de redactie

2644 weergaven

‘Ten’ van Pearl Jam staat op nummer 1 in de Veronica Album Top 500 Allertijden die vanaf maandag 11 februari een week lang wordt uitgezonden bij het muziekstation. Het debuutalbum kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en sleepte daarmee de hoogste notering in de wacht. De Veronica Album Top 500 Allertijden is van maandag 11 februari 06.00 uur tot en met vrijdag 15 februari 15.00 uur non-stop te horen bij Radio Veronica.
 

Top 5

  1. Pearl Jam – Ten
  2. U2 – The Joshua Tree
  3. Queen – A Night At The Opera
  4. Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon
  5. Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
     

Meest succesvol
U2 en Queen hebben de meeste noteringen in de Veronica Album Top 500 Allertijden, allebei zijn ze twaalf keer terug te vinden in de hitlijst. De Rolling Stones maken de top 3 compleet met elf noteringen. Michael Jackson is het meest succesvol als het gaat om albums met de meeste hits. Van zijn klassieker ‘Thriller’ (positie 9) hebben zeven van de negen tracks de hitlijsten gehaald en van de opvolger ‘Bad’ (positie 34) wisten maar liefst acht van de tien de lijsten te bereiken.
 

Hoogst genoteerde live-album
‘MTV Unplugged In New York’ van Nirvana is het meest succesvolle live-album en staat op positie 65. Het album werd op 1 november 1994 uitgebracht, een half jaar na de zelfmoord van zanger Kurt Cobain, en betreft een akoestisch optreden van de band uit 1993 in de Sony Music Studio’s in New York. MTV zond het een maand later uit en bracht het uit op cd.
 

Nederlandse artiesten
De hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de Veronica Album Top 500 Allertijden is Kensington. Het album ‘Rivals’ behaalde de zeventiende positie in de hitlijst. Anouk en Bløf delen met elk zeven albums de titel van meest genoteerde Nederlandse artiest.
 

Nieuwkomers
De nieuwste twee albums in de lijst zijn ‘Origins’ van Imagine Dragons (positie 448) en ‘The Shape I’m In’ van Douwe Bob (positie 456). Beide verschenen op 9 november 2018.
 

De Veronica Album Top 500 Allertijden is van maandag 11 februari 06:00 uur tot en met vrijdag 15 februari 15:00 uur te horen bij Radio Veronica.
 

Afbeelding: Radio Veronica

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.