Spring naar bijdragen

MAX op NPO Radio 1: Youp van ’t Hek in Nieuwsweekend en Willem Vissers en Joop Alberda op De Perstribune 


de redactie

995 weergaven

In Nieuwsweekend schuift zaterdag 9 maart onder meer Youp van ’t Hek aan. De Perstribune ontvangt zondag 10 maart Volkskrant-journalist Willem Vissers en sportbestuurder Joop Alberda.


Nieuwsweekend
Zaterdagochtend in Nieuwsweekend ontvangen Peter de Bie en Mieke van der Weij onder anderen Peter Buwalda. Met hem praten ze over zijn nieuwe boek Otmars zonen. 


Ook Youp van ’t Hek schuift aan. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn overzichtswerk Youp als beroep én zijn nieuwe voorstelling. Een dubbelslag dus.

Journalist Brenda Stoter Boscolo komt vertellen over de gevolgen van de teloorgang van het laatste IS-bolwerk voor aanhangers van het voormalige kalifaat en de door hen vervolgde Yezidi’s. 


Natuurlijk is ook politiek commentator Kees Boonman van de partij. En een antwoord op de vraag: stewardessen zonder lippenstift, kan dat wel?


Zaterdag 9 maart van 08:30 tot 11:00 uur op NPO Radio 1


De Perstribune
Willem Vissers, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 14.00 uur, is voetbaljournalist van De Volkskrant. Deze week was hij in Madrid bij de nu al historische Champions Leaguewedstrijd Real Madrid – Ajax. Op het lyrische artikel dat hij over de wedstrijd schreef, kreeg hij een recordaantal reacties. In De Perstribune vertelt Vissers over zijn werk, over zijn liefde voor het voetbal en over zijn meervoudig gehandicapte zoon Samuel, over wie hij ook columns schrijft.


Joop Alberda, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is technisch directeur bij de volleybalbond. Hij is ook de man achter ‘het grootste Nederlandse sportsucces van de vorige eeuw’: het volleybalgoud op de Spelen van Atlanta. Alberda was toen de bondscoach. Nu is hij namens de bond op zoek naar een nieuwe bondscoach, na het vertrek van Gido Vermeulen eind vorig jaar. Grote vraag: wordt het op volleybalgebied ooit nog zo mooi als in de zomer van 1996?


In De Perstribune duikt mediakenner Ron Vergouwen in opmerkelijke mediagebeurtenissen uit heden en verleden. Met deze week aandacht voor de belangrijkste vraag van het weekend: wie is de mol?


De Perstribune wordt zondag 10 maart van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 1 gepresenteerd door Margreet Reijntjes.


Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.