Spring naar bijdragen

Radiozender Joe start in Nederland


Harmen

2353 weergaven

Geen grap: Qmusic heeft er vanaf 1 april een broertje bij. Vandaag start de digitale radiozender Joe (spreek uit: Djoo) in Nederland. In België bestaat Joe op 1 april precies 10 jaar. Een mooi moment om Joe internationaal uit te breiden en de Nederlandse luisteraar te verblijden met herkenbare muziek van de jaren '80 tot nu.

 

Dave Minneboo, Programmadirecteur Qmusic Nederland laat weten: "Joe is in België al jaren een sterke radiozender voor een wat meer volwassen doelgroep. Joe richt zich op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren '80 tot nu. We zien dit als een mooie uitbreiding van ons radio-aanbod."

 

Ochtendshow

Radio-dj Erik van Roekel, die in het weekend te horen is op Qmusic, gaat de ochtendshow van Joe voor zijn rekening nemen. Elke werkdag tussen 7.00 en 9.00 uur is hij te horen op de nieuwe zender. Van Roekel deed in 2011 mee aan het Q-college, een opleidingstraject van Qmusic voor jong talent. Hij kwam als winnaar uit de bus en kreeg zijn eigen programma in de nacht en later in het weekend.

 

Erik van Roekel is blij met deze nieuwe stap in zijn carrière: “Ik heb heel veel zin om de ochtendshow van Joe voor mijn rekening te nemen en de luisteraars wakker te laten worden met muziek die iedereen kent en waar ik zelf ook veel van hou. Het is heel leuk en spannend om als dj bij de start van een nieuwe zender betrokken te zijn!”

 

Qmusic Nederland gaat de nieuwe zender exploiteren. In 2005 werd Q door De Persgroep geïntroduceerd in Nederland, op de frequentie van het toenmalige Noordzee FM. Moedermaatschappij De Persgroep is ook eigenaar van Qmusic België, VTM, HLN en in Nederland onder andere van het AD, Volkskrant, Trouw en het Parool.

 

De zender is digitaal te beluisteren via Joe.nl en via Nederland.fm.

 

Afbeelding: Erik van Roekel (Joe)

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.