Spring naar bijdragen

Freddie Mercury op 1 in Veronica Legends Top 50


de redactie

1352 weergaven

Freddie Mercury heeft de hoogste notering bemachtigd in de allereerste editie van Radio Veronica’s nieuwste lijst: De Veronica Legends Top 50. De zanger van Queen kreeg de meeste stemmen van de Veronica luisteraars en maakt hiermee een uitspraak die hij al vroeg in zijn carrière deed waar: ‘I won’t be a rockstar, I will be a legend’. Michael Jackson en Elvis Presley hebben de tweede en derde positie behaald, gevolgd door Bruce Springsteen en David Bowie die de top 5 compleet maken. De Veronica Legend Top 50 is de grote afsluiter van de april Legends maand en morgen van 09.00 tot 18.00 uur te horen bij Radio Veronica.


Top 5:

  1. Freddie Mercury
  2. Michael Jackson
  3. Elvis Presley
  4. Bruce Springsteen
  5. David Bowie 


Opvallend in de top 5 van de Veronica Legend Top 50 is de naam van Bruce Springsteen. Hij is de enige nog levende artiest tussen de eerste vijf noteringen. De meeste artiesten uit de lijst zijn geboren in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Frank Sinatra is het langst geleden geboren (in 1915). Amy Winehouse (1983) en Ed Sheeran (1991) zijn de enige artiesten in de nieuwste hitlijst van Radio Veronica die na 1980 het levenslicht zagen. Laatstgenoemde brak ook het meest recent door. Hij stond in 2011 in de hitlijsten met de track ‘The A Team’. De andere 49 artiesten hadden al eerder een hit gescoord.


Nederlanders
Er zijn vier Nederlandse artiesten te vinden in de Veronica Legends Top 50: André Hazes (senior), Golden Earring, Herman Brood en Anouk. André Hazes heeft van hen de hoogste notering weten te bemachtigen, positie 26.


De Veronica Legends Top 50 is vrijdag 19 april van 09:00 tot 18:00 uur te horen bij Radio Veronica

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.