Spring naar bijdragen

Mis niets van het Eurovisiesongfestival bij Eén en MNM


de redactie

740 weergaven

Nog een kleine drie weken en dan is het zover: Eliot verdedigt de Belgische kleuren met zijn nummer 'Wake up' op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Zijn avonturen op het podium en achter de schermen zijn natuurlijk te beleven bij Eén - zowel op televisie met de liveshows, als online via de website en sociale media. Ook via de radio is tijdens de Eurovisie-week dagelijks te horen hoe het er op en naast dat grote podium aan toe gaat: op MNM brengt Peter Van de Veire elke ochtend live verslag uit vanuit Tel Aviv.

Mis niets van Eliots belevenissen in Tel Aviv en volgt het via onderstaande kanalen.


Eliot met 'Wake up' op 14 mei in de halve finale
Dit jaar was het aan de RTBF om een kandidaat die voor België optreedt, aan te duiden. De 18-jarige Eliot uit Bergen treedt op in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival, op dinsdag 14 mei, met zijn nummer 'Wake up' gecomponeerd door  Pierre Dumoulin. Hij mag als 10e artiest aantreden. Als alles goed gaat, staat Eliot daarna in de finale op zaterdag 18 mei.


Eliot nam de voorbije weken al deel aan enkele preshows van Eurovisie, in Spanje, Amsterdam en Londen, en is dus helemaal klaar voor de halve finale. Op zaterdag 4 mei vertrekt hij naar Tel Aviv. Voor de staging in Tel Aviv doet Eliot beroep op Jean-Jacques Marotte. Voor zijn outfit kiest hij voor op-en-top Belgische mode vanWalter van Beirendonck.


Volg het Eurovisiesongfestival live bij Eén
De eerste halve finale, met Eliot, is op dinsdag 14 mei te volgen bij Eén - net als de grote finale op zaterdag 18 mei. De tweede halve finale op donderdag 16 mei is natuurlijk ook te volgen bij de VRT. Wegens het verkiezingsprogramma Iedereen kiest op Eén wordt deze halve finale uitgezonden op het derde kanaal. Peter Van de Veire geeft vakkundig commentaar bij de drie liveshows. Zowel de twee halve finales als de finale zijn ook via een livestream te volgen op VRT NU.


Wie onze kandidaat Eliot nog wat beter wil leren kennen, kan op 14 mei terecht op Eén: net voor de eerste halve finale brengt het net een documentaire over de Belgische kandidaat en zijn weg naar Tel Aviv. Van zijn eerste stappen in de muziekwereld dankzij The voice Belgique tot aan zijn vertrek naar Israël, volgt de documentaire Eliots voorbereidingen voor en weg naar dat grote moment op 14 mei.


Exclusieve achter de schermen content via één.be en sociale media
Niet enkel via televisie is het Eurovisiesongfestival te volgen natuurlijk: de website en sociale media van Eén brengen de laatste nieuwtjes vanop de eerste rij en delen exclusieve video's van de belangrijkste momenten in Tel Aviv. Peter Van de Veire volgt Eliot backstage in Israël en gidst de kijkers door het Eurovisie-land. Samen met de kijkers supportert hij voor Eliot en werpt hij een blik op de andere artiesten.


Fans van het Eurovisiesongfestival die tijdens de uitzending zelf 'douze points' willen uitdelen op basis van outfit, act en nummer, kunnen het interactief scoreblad vinden op de website één.be. Met het scoreblad kunnen fans hun eigen gegeven scores meteen vergelijken met die van heel Vlaanderen.


Elke ochtend een live update via MNM
Peter Van de Veire brengt zowel voor Eén als voor MNM exclusief nieuws vanuit Tel Aviv. Hij ontbijt een week lang met Eliot en vertelt Julie Van den Steen elke ochtend live tijdens de ochtendshow wat er gebeurt voor en achter de schermen. Dat kan iedereen meteen ook online volgen via de sociale media van MNM.


Julie zelf krijgt die week bezoek van een paar bijzondere gasten en heeft het met hen uiteraard ook over het belangrijke muziekfestival. Viktor Verhulst (maandag) zou de perfecte host zijn voor zo'n festival, actrice Lauren Versnick (dinsdag) zou 'douze points' geven aan acteur Geert Van Rampelberg (vrijdag), die sowieso een topkandidaat zou zijn. 


Radio 2-luisteraars stemmen op hun favoriete songfestival-nummer
Tijdens de Eurovisiesongfestival-week kunnen de Radio 2-luisteraars stemmen op hun favoriete songfestivalnummer van alle voorbije edities. De top 40 zenden ze op zaterdag 18 mei uit, tussen 13:00 en 16:00 uur, met Lars De Groote.


Afbeelding: Peter Van de Veire en Eliot (foto VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.