Spring naar bijdragen

Talpa Network zoekt nieuw radiotalent tijdens Talentendag 


de redactie

1110 weergaven

Zolderkamer verruilen voor een echte radiostudio? Vlogs draaien met een professionele camera in plaats van een mobiele telefoon? Voor getalenteerde jongeren met een passie voor radio en muziek kan dit werkelijkheid worden. Talpa Network organiseert op zaterdag 29 juni de jaarlijkse Talentendag. Op deze speciale dag draait alles om radio, audiocontent en de zoektocht naar jong talent voor XM, de radio-opleiding van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. 


De Talentendag is een selectiedag voor jonge talenten met een hart voor radio, muziek en het maken van online content (zoals vloggen of podcasting), die een baan in de radiowereld ambiëren. Tijdens deze dag zullen zij onder andere een radio demo opnemen, artiesten interviewen, nieuwslezen en krijgen zij een gastcollege en workshop. Professionals van de Talpa radiozenders zullen het talent scouten en personen selecteren voor een opleidingsplek bij XM.


XM biedt een tweejarige allround opleiding met coaching, begeleiding, workshops en gastcolleges van professionals binnen Talpa Network. Talenten beheren zelf het online radiostation XM, The Talent Station. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om mee te werken aan programma’s en grote evenementen van de verschillende zenders, zoals 538 Koningsdag. Sinds de start van de radio-opleiding zijn al twaalf mensen doorgestroomd naar zenders van Talpa Network, waaronder Mart Meijer (DJ Radio 538), Nathalie van Suijlekom (nieuwslezer 538, presentatrice Lucky 13 in de Gameroom App), Elin Stil (nieuwslezer Radio 10) en Elles Lenssen (redacteur Radio Veronica).


Mart Meijer (Dj Radio 538): “Bij XM heb ik alles geleerd wat je als radiomaker moet weten. Natuurlijk de basis van het radio maken, maar meer dan dat: in workshops en coachings kom je meer te weten over je eigen stijl, het ontwikkelen van ideeën, inzetten van social media en alles wat je maar moet weten als je bij de radio wil werken! Dankzij de radio opleiding bij XM doe ik nu wat ik altijd al heb willen doen: Een eigen radioprogramma maken op 538.”
 

Aanmelden
Potentiële dj’s, redacteuren, producers, nieuwslezers en contentmakers (van bijvoorbeeld vlogs of podcasts) met enige ervaring en een grote affiniteit met muziek en radio kunnen zich tot en met 16 juni via jobs.talpanetwork.com opgeven voor de Talentendag.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.