Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Vincent Schriel: Foutje, bedankt


Vincent

1756 views

59638c8077bc9_GoogleChromecastAudio.png.052f15d51c15823983f68a19ba4cc964.pngVorige week heb ik per ongeluk de Google Chromecast Audio besteld. Eigenlijk had ik de gewone Google Chromecast nodig om naar Netflix te kijken. De webwinkel waar ik hem heb besteld doet nooit moeilijk over terugsturen, maar toch heb ik besloten dit niet te doen omdat ik eigenlijk wel nieuwgierig ben naar de mogelijkheden van het apparaat.


Even voor wie het nog niet weet. Met de Google Chromecast kan je makkelijk video streamen van een telefoon of tablet naar de TV. Dit doe je binnen je eigen netwerk thuis. Als je Netflix wilt kijken op de TV open je de Netflix app op de smartphone en klikt op het ‘cast’ logo in de app. Vervolgens selecteer je de film of serie. Hij start direct op de TV, de telefoon is je afstandsbediening. Google Chromecast maakt zelf verbinding met de Netflix server en streamt van daar uit naar de TV. Het kost daardoor geen data of stroom van de smartphone.


Ik heb dus de Google Chromecast Audio niet teruggestuurd maar aangesloten op de aux-ingang van de stereo installatie en met behulp van een Android smartphone aangemeld bij het draadloze netwerk. Toevallig heb ik een Android, maar het kan ook met een iPhone. Binnen een paar minuten werkt het.


Buitenshuis luister ik inmiddels alleen nog maar naar internetradio of Spotify. Maar thuis in de huiskamer is het nog wisselend de tuner van de stereo-installatie, de oude gereviseerde Philips plano uit 1964 of de radiokanalen van de TV. Maar de verkeerde bestelling van € 39,- heeft ervoor gezorgd dat al deze apparaten voor radio luisteren wat mij betreft overbodig zijn.


Ontvangst van de lange-, midden- en korte golf in de huiskamer is door de electro smog niet meer mogelijk en daarom afgeschreven. De FM wil men vervangen voor DAB+ omdat het kwalitatief een beter geluid heeft en meer zenders biedt. Dat laatste klopt, je krijgt meer zenders dan de FM. Zelfs meer dan wat de TV aan radiokanalen biedt. Maar met de Google Chromecast Audio, mijn Android telefoon en de TuneIn app beschik ik nu over alle radiostations die via het internet uitzenden, inclusief hun podcasts. En als ik even geen radio wil luisteren maar alleen muziek wil horen? De Spotify app openen, op het ‘cast’ logo klikken en de muziek starten. En dat allemaal met één vinger.


Het is dus de bedoeling dat we in de toekomst de FM inruilen voor DAB+. Maar met de Google Chromecast Audio heb ik de opvolger van de ‘DAB-doos’ al in huis. ‘Foutje, bedankt’ zullen we maar zeggen.


Vincent Schriel, 10 juli 2017

  • reaction_title_1 7

3 Comments


Recommended Comments

Voor mij herkenbaar. Ik heb ook al enige tijd internetradio en Spotify in de woonkamer. Dab en fm gebruik ik alleen als back-up, voor als er een storing is in de wifi.

 

Ondanks de overweldigende keus bij Spotify en de mogelijkheid die je daar hebt om snel afspeellijsten van favoriete nummers te maken blijf ik het trouwens ook leuk vinden om grammofoonplaten en cd's te draaien. Omdat ik ze nu eenmaal heb, vanwege het ritueel van het opzetten, vanwege de bijbehorende hoes of het cd-boekje, vanwege de enkele platen in mijn bezit die nooit zijn gedigitaliseerd en - last but not least - vanwege het idee dat in geen enkel datacentrum waar ook ter wereld wordt opgeslagen waar ik op dat moment naar zit te luisteren.

  • reaction_title_1 1
Link to comment

Grappig. Je plaatst een bericht over dit streaming product op het forum en ik krijg meteen een advertentie van Google van CoolBlue over audiostreamers :).

 

Advertenties.jpg.756032cf7bf1ad945e680fc62cbc23ff.jpg

Link to comment

Heb hier sinds enige tijd een Yamaha audio center met fm en een ethernet aansluiting en heb een kabel aangelegd tussen mijn modem en de audio center, en moet zeggen wat een zenders de wereld ligt aan je voeten!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.