Spring naar bijdragen

NPO Radio 4 doet Mozart op de fiets


de redactie

1506 weergaven

Een aantal keer per jaar verlaat Lex Bohlmeijer de radiostudio om zijn programma Passaggio (dagelijks van 19:00 tot 20:00 op NPO Radio 4) te maken vanuit de vrijheid van natuur en buitenlucht. Deze lente laat hij Nederland achter zich en gaat hij de grens over. In het kader van de NPO Radio 4-Mozartweek fietst Lex in de eerste week van juni de beroemde componist achterna. Hij volgt de Mozart Radweg die hem door Oostenrijk en Duitsland brengt.


Slingerend door de bergen, langs meren en uitgestrekte weides brengt die route Lex langs allerlei momenten uit het leven van de jonge Mozart. Zo gaat hij naar het Seeon Klooster waar de componist als kind vaak verbleef, de Chiemsee waar hij op adem kwam nadat hij was ontslagen door zijn vaste broodheer de aartsbisschop en natuurlijk Salzburg, waar het muzikaal allemaal begon voor Mozart.


Tijdens zijn duik in Mozarts leven, fietsen twee luisteraars de Mozart Radweg met Lex mee: Brit van Maanen en haar dochter Merlijn zijn grote Fiets- en Mozartliefhebbers. Gids van het drietal is Sandor Cheizoo. Hij is een Salzburgse Nederlander die veel weet van Mozart én hij kent de omgeving op zijn duimpje. Zo komen Lex en zijn reisgenoten in ieder geval op de juiste bestemming. En vanuit hun fietstas klinkt natuurlijk het verzameld werk van Mozart!


Luister van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni naar het reisverslag van Lex in het programma Passaggio, dagelijks van 19:00 tot 20:00 op NPO Radio 4 of als podcast op nporadio4.nl/podcasts.


Volg Lex ook in beeld op de liveblog op www.nporadio4.nl/passaggio


Afbeelding: Lex Bohlmeijer (foto Roland J. Reinders)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.