Spring naar bijdragen

Alpe d’HuZes live op NPO Radio 5 met Bert Kranenbarg


de redactie

1261 weergaven

Ook dit jaar doet Bert Kranenbarg rechtstreeks verslag van Alpe d’HuZes, het grootste goede-doelen-evenement van Nederland. Hij mengt zich donderdag als verslaggever tussen de bijna 5000 deelnemers en gaat met een zender op zijn rug de berg oplopen om in alle 21 bochten de verhalen op te tekenen. Wat beweegt de deelnemers om mee te doen? Voor wie doen ze hun beklimming? Hoe gaat het onderweg? Vanaf 08:30 uur is hij ieder uur te horen in de programma’s van Jeroen van Inkel, Hans Schiffers, Bert Haandrikman en Tom Herlaar op NPO Radio 5. Op die manier neemt hij de luisteraars mee naar de top van de Alpe d’Huez.


Vanaf 16:00 uur tot aan de finish om 20:00 uur maakt Bert bovenop de berg op NPO Radio 5 het speciale programma ‘Alpe d’HuZes op 5’. Daarin de verhalen van deelnemers die over de finish komen, met een lach en een traan, opluchting en verdriet, ontlading. In de uitzending zal rond 19.45 uur bekend gemaakt worden hoeveel geld dit jaar is ingezameld en wordt het totaalbedrag overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.


Alpe d’HuZes bestaat sinds 2006. De deelnemers beklimmen tot zes keer toe op die ene dag de Alpe d’Huez in Frankrijk om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De meesten fietsen, maar er doen ook hardlopers en wandelaars mee. In de eerste 13 edities is in totaal 162 miljoen euro ingezameld. De opbrengst van het afgelopen jaar was 11,3 miljoen euro. Dit jaar zijn er in totaal 20-duizend Nederlanders op en rond de berg. Behalve de bijna 5000 deelnemers zijn er supporters en honderden vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. Alpe d’HuZes draait volledig op vrijwilligers.


Bert Kranenbarg is voor de twaalfde keer als radiomaker bij Alpe d’HuZes. Hij presenteert iedere maandag tot en met donderdag ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Het radioprogramma van Bert komt deze hele week live vanaf de Alpe d’Huez.


Alpe d’HuZes op 5: donderdag 6 juni van 16:00 uur tot 20:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.


Afbeelding: Bert Kranenbarg (KRO-NCRV)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.