Spring naar bijdragen

Spraakmakers bedankt community en zet 1500ste lid in het zonnetje!   


de redactie

1155 weergaven

Bij het NPO Radio 1-programma Spraakmakers zijn ze er van overtuigd dat twee meer weten dan één. Daarom zijn ze anderhalf jaar geleden gestart met de Spraakmakers Community. Inmiddels hebben 1500 mensen zich aangemeld en daar zijn ze trots op. Dit vieren ze morgen met het 1500ste lid in de studio.
 

Mede door de kennis en ervaring van de luisteraar, worden de (radio-) verhalen beter en completer. Er zit ontzettend veel kennis bij de luisteraars en Spraakmakers ziet het als journalistieke taak om ook deze verhalen te vertellen.
 

Onze community 
De community leden zijn daarbij de voelsprieten in de maatschappij. Deze bijzondere verbinding met de luisteraars hoor je terug op de radio. Zo hebben ze bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur in de community, politieagenten, meerdere huisartsen en verplegers, talloze mensen uit het onderwijs, een advocaat, een gitaarleraar, melkveehouder, budgetcoach, museummedewerker enz.
 

Naast al deze verschillende beroepen helpen leden de redactie bij het maken van verhalen vanuit het perspectief van bijvoorbeeld de chronisch zieke, mantelzorger, bestuurder bij de sportvereniging, ouder of grootouder, zzp’er, ondernemer of gepensioneerde.
 

De afgelopen anderhalf jaar hebben ze verhalen gebracht die zonder inbreng van de community waarschijnlijk waren blijven liggen. Ze krijgen gemiddeld 50 reacties van Spraakmakers per dag op de stelling van Stand.nl. En er zijn ongeveer 72 reportages en 60 vragen met inbreng van de community uitgezocht in het programma. 
  

1500 leden
Het 1500ste community lid Rick Besseler is vandaag te gast in Spraakmakers om kennis te maken met Ghislaine. Hij krijgt vrijdag meteen de kans om zijn vragen op NPO Radio 1 te stellen aan niemand minder dan hoofdgast André Kuipers.
 

Spraakmakers, 09:30 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.


Afbeelding: Ghislaine Plag (foto KRO-NCRV / Stijn Ghijsen)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.