Spring naar bijdragen

Ruud De Wild maakt live uitzending met daklozen


de redactie

1058 weergaven

 In het hart getroffen door het leven van daklozen en de opvang Het Stoelenproject, wijdt Ruud de Wild op donderdag 12 december de hele uitzending van het KRO-NCRV radioprogramma De Wild in de Middag aan het lot van daklozen. Met zijn sidekicks Thijs Maalderink en Georgina Gulsen zendt Ruud twee uur lang live uit vanaf de locatie Het Stoelenproject in Amsterdam.

 

Ruud de Wild: "Toen ik een aantal maanden geleden voor het eerst van Het Stoelenproject hoorde, greep het mij meteen aan. De vrijwilligers van deze stichting zijn een voorbeeld van hoe je met je medemensen zou moeten omgaan. Ik wil in De Wild in de Middag de luisteraar laten voelen wat een dakloze meemaakt en wat Het Stoelenproject voor hen betekent."

 

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld, van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen in 2019. In Amsterdam is Het Stoelenproject de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang van dak- en thuislozen. In het najaar en de winter verblijven elke avond en nacht 50 mensen in de opvang. Bij de opvang is ook een uitgiftepunt van de voedselbank.

 

Naast gesprekken met vrijwilligers en een dakloze, zijn er reportages te horen die gemaakt zijn door sidekicks Georgina en Thijs. Verder een intiem en akoestisch optreden van niemand minder dan René Froger, die zelf ambassadeur is voor Voedselbanken Nederland.

 

De Wild in de Middag live vanuit Het Stoelenproject, donderdag 12 december om 16:00 uur op NPO Radio 2.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.