Spring naar bijdragen

80’s Top 810 van start bij Radio 10


de redactie

655 weergaven

‘Take On Me’ van A-ha staat op nummer één in de 80’s Top 810 die vandaag om 09.00 uur begint bij Radio 10. Vorig jaar stond het nummer van de Noorse band nog op een negende plaats in de hitlijst, maar dit jaar kreeg de 80’s klassieker de meeste stemmen van de luisteraars. De 80’s Top 810 is onderdeel van de 80’s Maand van Radio 10 die op 6 maart van start is gegaan. De hitlijst is de grote afsluiter van de speciale maand waarin luisteraars niet alleen kunnen genieten van de beste 80’s hits, maar ook mee kunnen spelen met typische radiospellen en waarbij wordt teruggeblikt op nieuwsgebeurtenissen en lifestyle events uit de jaren 80. De 80’s Top 810 is van 23 maart tot en met 27 maart te horen bij Radio 10.


Top 10

  1. A-ha - Take On Me
  2. Toto - Africa
  3. Queen - Who Wants To Live Forever
  4. Michael Jackson - Billie Jean
  5. Prince - Purple Rain
  6. George Michael - Careless Whisper
  7. Phil Collins - In The Air Tonight
  8. Madonna - Like A Prayer
  9. Dire Straits - Brothers In Arms
  10. ABBA - The Winner Takes It All


'Africa’ van Toto was vorig jaar de grote favoriet in de 80’s hitlijst, maar dit jaar blijft het nummer van de Amerikaanse rockgroep steken op de tweede plaats. Queen maakt, net zoals vorig jaar, de top 3 compleet. Michael Jackson staat met ‘Billie Jean’ op de vierde positie, maar de King of Pop doet zijn naam wel eer aan. Met achttien noteringen is Michael Jackson de meest genoteerde artiest in de 80’s Top 810 met onder andere ‘Thriller’ op positie 11, ‘Man In The Mirror’ op positie 34 en ‘Beat It’ op positie 63.
 
Coronacrisis
Uiteraard houdt Radio 10 ook in de week van de 80’s Top 810 luisteraars de hele dag op de hoogte van het laatste coronanieuws. Er worden spots uitgezonden waarin Radio 10-dj's mensen oproepen om 1,5 meter afstand te houden en zo veel mogelijk binnen te blijven. Luisteraars die hebben gestemd op de 80’s lijst vertellen in de uitzending hoe zij zich redden in deze bijzondere tijd. Daarnaast kunnen luisteraars tijdens het programma ‘Ekdom in de Morgen’ hardwerkende mensen in de coronacrisis een hart onder de riem steken door ze een compliment te geven via de ‘Complimentenbond’.


De 80’s Top 810 is van maandag 23 maart tot en met vrijdag 27 maart 16:00 uur te horen op Radio 10.


Afbeelding: V.l.n.r.:Lex Gaarthuis, Jeroen Nieuwenhuize, Rob van Someren, Gerard Ekdom en Edwin Diergaarde (foto Radio 10)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.