Spring naar bijdragen

Joe ondersteunt #playlocal en lanceert vandaag nieuwe radiozender ‘Joe - Best Of Belgium’


de redactie

1308 weergaven

Concerten zijn afgelast, releases en promo’s uitgesteld en de agenda’s van artiesten zijn zo goed als leeg. De coronacrisis snijdt diep in de Belgische muziekindustrie en dat is ook Joe niet ontgaan. Om de boodschap #playlocal extra te ondersteunen, lanceert Joe vandaag, woensdag 15 april, de nieuwe zender ‘Joe - Best Of Belgium’. Dat kondigde Joe-dj Sven Ornelis zonet aan tijdens de ochtendshow. Op de nieuwe digitale zender, die vanaf nu te beluisteren is via Joe.be, de Joe-app én via DAB+, weerklinken non-stop de beste Belgische platen. “Muziek van eigen bodem staat al elk weekend centraal bij Joe tijdens het radioprogramma Best Of Belgium”, zei Sven Ornelis vanmorgen, “Het is fantastisch dat dat nu wordt uitgebreid naar een hele eigen zender. De Belgische muziek en artiesten verdienen dat!” 


Het is trouwens niet toevallig dat de zender vandaag gelanceerd wordt want er is nog een extra Belgische link: Koning Filip blaast vandaag 60 kaarsjes uit. “Als dat geen mooi verjaardagscadeau is voor de Koning, dan weet ik het ook niet meer”, lachte Sven Ornelis  vanmorgen.


Belgische artiesten presenteren mee op de radiozender en delen favorieten
De eerste dag uitzending van de radiozender wordt alvast een extra speciale: de playlist wordt gekozen door heel wat Belgische artiesten. Zo presenteren Bart Peeters, Jan Leyers, Kris Wauters, Walter Grootaers, Guy Swinnen en Joe-dj’s Born en Raf Van Brussel vandaag, woensdag 15 april, elk een uur lang hun favoriete platen. Bart Peeters begint om 08.00, gevolgd door Kris Wauters (09:00), Walter Grootaers (10:00), Jan Leyers (11:00), Joe-dj Raf Van Brussel (12:00), Joe-dj Born (13:00) en tot slot Guy Swinnen (14:00).


Formidable van Stromae blijkt de favoriete plaat te zijn van Kris Wauters, Bart Peeters houdt meer van Coely als absolute nummer 1 en Jan Leyers zet Noordkaap met Satelliet Suzy als zijn ultieme favoriet bovenaan. You van Scooter blijkt dan weer een nummer te zijn dat zowel bij Bart Peeters, Kris Wauters, Walter Grootaers, Jan Leyers en bij de Joe-dj’s in het lijstje met Belgische favorieten staat.


Alain Claes, hoofd muziek: “Zeker nu is de nood aan #playlocal groter dan ooit en daar spelen we bij Joe meer dan ooit op in door onze Joe-familie uit te breiden met een nieuwe digitale zender. Op Joe - Best Of Belgium zal je 24/7 de beste Belgische muziek horen.”


Benieuwd naar de nieuwe radiozender? Luister dan nu naar 'Joe - Best Of Belgium' via DAB+, Joe.be, de Joe-app of het Radioplayer-platform. Voor het uitzenden op DAB+ werkt Joe samen met Norkring België, de DAB+ dienstverlener voor commerciële radio’s in Vlaanderen. Vandaag zijn er in Vlaanderen 21 commerciële radio’s in HD-kwaliteit te ontvangen.
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.