Spring naar bijdragen

Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters maken samen unieke versie van 'Allemaal' 


de redactie

719 weergaven

Radio 2 heeft een jarenlange traditie om elk jaar toe te leven naar de Vlaamse feestdag met een eigen Vlaanderen Feest-lied. Dat is dit jaar niet anders, ook al gaan de evenementen rond 11 juli niet door. Vlaanderen blijft feesten. Daarom vroeg De Grootste Familie aan Wim Soutaer om zijn hit 'Allemaal' aan te passen aan de huidige omstandigheden, en een lied voor een coronaproof feest te schrijven.


Het refrein klinkt nu zo: "We gaan dansen in de zon, maar komen niet te dicht. Ja, we omarmen het leven met een lach op ons gezicht. Apart, niet samen, want dat is cruciaal. Maar we genieten van het leven. Allemaal."


Om te tonen dat iedereen viert, vroeg Radio 2 aan verschillende generaties om mee te zingen. En zo wordt het Vlaanderen Feest-lied dit jaar gezongen door Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters. Ze hebben elkaar nooit ontmoet tijdens het maakproces. Iedere artiest is op zijn beurt gaan inzingen bij producer Ronald Vanhuffel. Het resultaat, een echte feestplaat, is vanaf vandaag ook te koop via de gekende kanalen en beschikbaar op de streamingdiensten.


Homemade videoclip
De videoclip van de nieuwe 'Allemaal' is op zijn beurt homemade. Wim, Willy, Brahim en Zita gingen elk met hun smartphone aan de slag. De luisteraars en kijkers van De Madammen kregen zonet het resultaat in primeur te zien.

 

 

Maar er is meer: Vlaanderen Feest, de organisatie achter de 11 juli-vieringen, wil toch dat we allemaal dat feestgevoel meemaken, ook al zijn er geen grote evenementen. Daarom roept Radio 2 de luisteraars op om mee te doen en samen in hun bubbel mee te zingen met het refrein van 'Allemaal' en dit vast te leggen op video. Deze filmpjes kunnen de luisteraars vervolgens insturen via radio2.be of via de app van Radio 2. Al deze inzendingen worden gebruikt in een nieuwe clip, die op woensdag 1 juli gelanceerd wordt. 


Bene Bene 100 op 11 juli
Op de Vlaamse feestdag zelf viert Radio 2 mee met de Bene Bene 100, de lijst met de 100 populairste Vlaamse producties van bij ons. En dat niet alleen muzikaal, maar ook visueel. Tijdens de Bene Bene 100 zingen namelijk een aantal artiesten die in de top voorkomen hun eigen nummer op hun favoriete plek in Brussel. Deze unieke videoclips kan iedereen tijdens de top volgen in de Radio 2-app.


Bene Bene 100: zaterdag 11 juli van 13:00 tot 20:00 uur op Radio 2 en via de Radio 2-app.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.