Jump to content

TV Monument: Tineke de Nooij 60 jaar in het vak


Dutch Radio

344 views

Op zaterdag 26 september, om 17.10 uur op NPO 1, zendt MAX het TV Monument van Tineke de Nooij uit. Het gaat om een nieuwe montage van een eerdere uitzending, die MAX ter ere van 60 jaar Tineke op de radio uitzendt. In de vernieuwde versie bijdragen van onder anderen Jan Slagter en Peter Koelewijn.

 

In TV Monument belicht programmamaker Han Peekel personen die iconisch zijn voor de mediageschiedenis. En daar hoort radiolegende Tineke de Nooij natuurlijk bij! In TV Monument kijken we met Tineke terug op haar enerverende leven en horen we wat collega’s uit het vak over haar en haar werk te zeggen hebben.

 

Tinekes carrière begon bij de zeezender Radio Veronica. Ze maakte niet alleen radio, maar ook tv-documentaires en introduceerde de middagtelevisie in Nederland. Ze won vele prijzen, waaronder een RadioBitches Oeuvre Award, deere-Zilveren Reissmicrofoon en de Marconi Award.

 

De Nooij nadert haar tachtigste verjaardag en is nog wekelijks te horen met haar TinekeShow op NPO Radio 5. Zestig jaar zit ze nu in het radio- en televisie-vak, en dat wordt bij MAX uitbundig gevierd. Op de radio, met een heuse podcast en op tv, met onder meer deze speciale aflevering van TV Monument, die chroniqueur Han Peekel van haar maakte.

 

TV Monument: Tineke de Nooij 60 jaar het in het vak
Zaterdag 26 september
Om 17.10 uur op NPO 1

 

Afbeelding: Tineke de Nooij (foto Vincent Schriel)

  • Like 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.