Spring naar bijdragen

Extra uitgave ‘De Tapes’ over comeback Amerikaanse rockband Toto


de redactie

1135 weergaven

De wereldberoemde band Toto maakt vanavond haar comeback bekend. Voorafgaand aan deze spraakmakende aankondiging had journalist en podcastmaker Jean-Paul Heck een exclusief interview met Steve Lukather, bandleider en gitarist van Toto. Het interview is nu al te horen in de nieuwe aflevering van de podcastserie ‘De Tapes’ die Heck samen met Leo Blokhuis en Rob Stenders speciaal maakt voor JUKE. Hierin vertelt de 62-jarige Steve uitgebreid en zonder blad voor de mond te nemen over het verhaal achter de beslissing om de band nieuw leven in te blazen, ondanks de (s)lopende rechtszaak over het voeren van de bandnaam.
 

In de nieuwste aflevering van ‘De Tapes’ praat gitarist Steve Lukather honderduit over de geplande comeback van de band Toto en de destijds gedwongen stop vanwege de rechtszaak die werd aangespannen door Susan Porcaro-Goings, de weduwe van drummer Jeff Porcaro. Jeff was medeoprichter van Toto en bedacht de groepsnaam. Na zijn overlijden in 1991 opende zijn vrouw Susan een rechtszaak tegen de bandleden om ervoor te zorgen dat de groepsnaam Toto niet langer gebruikt zou worden. In ‘De Tapes’ doet Lukather harde uitspraken over de gang van zaken met Susan en de daaruit voortvloeiende ruzies binnen de band. Met teksten als ‘It lost us a fortune man, the bitch won’t stop!’ en ‘She just wants me dead, it’s very clear’ blijft niets onbesproken. De rechtszaak over de bandnaam loopt op dit moment nog steeds, maar desondanks hebben Lukather, zanger Joseph Williams en mede-oprichter David Paich besloten om als Toto een comeback te maken.
 

Eddie van halen
Ook gaat de stergitarist uitgebreid in op zijn warme vriendschap met de onlangs overleden Eddie van Halen. ‘Hij was mijn beste vriend en we hebben elkaar jarenlang elke dag gezien. Dit verlies zal ik niet snel verwerken.’ Lukather speelde samen met Van Halen mee op het album ‘Thriller’ van Michael Jackson. Daarnaast was Van Halen te gast op Lukather’s eerste soloalbum en deed de Toto-gitarist op zijn beurt weer mee op het Van Halen-album 'For Unlawful Carnal Knowledge'.


Toto
Toto is één van de populairste Amerikaanse rockbands in Nederland. De band scoorde grote hits met onder andere ‘Africa’, ‘Rosanna’ en ‘Can’t Stop Loving You’. Gitarist en boegbeeld Steve Lukather speelde daarnaast ook gitaarpartijen in voor albums van de grootste internationale artiesten, waaronder ‘Thriller’ van Michael Jackson’ en ‘Can’t Slow Down’ van Lionel Richie.
 

De Tapes
In de podcastserie ‘De Tapes’ die exclusief voor JUKE is ontwikkeld, blikken Rob Stenders en Leo Blokhuis samen met journalist Jean-Paul Heck terug op bijzondere ontmoetingen en interviews die Heck als Soundz-hoofdredacteur heeft meegemaakt. In de serie zijn naast Toto, ook podcasts met KISS, John Legend, Lenny Kravitz, Jack White (The White Stripes), ELO-voorman Jeff Lynne, Leo Sayer en Journey-zanger Steve Perry te beluisteren. 


De Tapes’ over de comeback van Toto is vanaf nu te beluisteren via het muziek- en podcastplatform ‘Stenders & Blokhuis’ op JUKE.nl en in de app van JUKE.

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.