Spring naar bijdragen

3FM Serious Request: The Lifeline dit jaar in aangepaste coronaproof vorm


de redactie

484 weergaven

NPO 3FM past de plannen voor de derde editie van inzamelingsactie 3FM Serious Request: The Lifeline aan. Gezien de huidige coronamaatregelen, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt verzocht om thuis te blijven, is het niet verantwoord om de 3FM-dj's door Nederland te laten lopen en zo luisteraars langs de route te motiveren om in actie te komen voor het Rode Kruis. De eerder aangekondigde route van Roermond naar Zwolle wordt daarom uitgesteld naar 2021. Op dit moment wordt er gewerkt aan een alternatieve 3FM Serious Request-actie in de week van 18 t/m 24 december 2020, waarbij geld ingezameld wordt voor het Rode Kruis, dat hulpverleners ontlast en de verspreiding van corona tegengaat in binnen- en buitenland. Hoe deze actie er precies uitziet wordt binnenkort bekend gemaakt.

 
Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "Het is ongelooflijk jammer. Ondanks alle zorgvuldig uitgedachte plannen en de intensieve samenwerking met de veiligheidsregio’s om 3FM Serious Request: The Lifeline tóch coronaproof door te laten gaan, zijn we ingehaald door de realiteit en hebben we besloten om de plannen en de route van Roermond naar Zwolle uit te stellen naar volgend jaar. 3FM zet zich natuurlijk in de week voor kerst nog steeds in voor het Rode Kruis om met de opbrengst de hoogspanning van de zorghulpverleners te verlichten en om de verspreiding van corona tegen te gaan. Er zijn een aantal hele toffe ideeën die we snel bekend gaan maken, maar zeker is dat de dj’s 24 uur per dag live radio en online content maken. En natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen vanuit hun eigen thuisomgeving mee doen met 3FM Serious Request: The Lifeline."

 
Coronaproof meelopen
Hoewel de dj’s niet de geplande route door Nederland afleggen, roept 3FM luisteraars op in actie komen door thuis coronaproof mee te lopen. Dat kan via de sponsorloop van 3FM, waarbij ze zichzelf voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door vrienden, familie en collega's. Luisteraars kunnen in de actieweek ook platen aanvragen voor geld en zo hulpverleners of dierbaren een hart onder de riem steken. Meer informatie over de sponsorloop: 3fm.nl/loopmee.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.