Spring naar bijdragen

Willemijn Veenhoven volgt Felix Meurders op bij Spijkers met Koppen


de redactie

692 weergaven

Willemijn Veenhoven vormt vanaf januari 2021 samen met Dolf Jansen het nieuwe presentatieduo van Spijkers met Koppen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Ze volgt Felix Meurders op die het programma maar liefst 25 jaar presenteerde. Veenhoven blijft daarnaast samen met Menno Bentveld het BNNVARA-programma Vroege Vogels presenteren op NPO 2. Voorlopig is ze ook nog samen met Erik Dijkstra te zien bij Op1, maar voor die plek wordt een vervanger gezocht. Spijkers met Koppen is iedere zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.


Willemijn: “Dit is een kans die eens in de 25 jaar voorbij komt, het presenteren van Spijkers met Koppen! En die kans laat ik niet lopen. Ik ben er regelmatig bij geweest, live in de Florin. Je gaat er met een grijns naar binnen en komt er met een zo mogelijk nog grotere grijns weer naar buiten. Het is daarbij een eer om in de voetsporen te treden van 'seks, drugs and rock 'n roll Felix Meurders'. Hij was mijn leermeester op Radio 1 en is bij Spijkers al 25 jaar de gekroonde koning van het programma. Hij heeft het programma de journalistieke smoel gegeven waar ik samen met de rest van Nederland enorm van heb genoten. En die andere koning, Dolf Jansen, ken ik al jaren van voor en achter de schermen bij radio en ik zie er bijzonder naar uit om er iedere week met hem een feestje van te gaan maken.”


Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “De schoenen van Felix Meurders zijn groot om te vullen, maar toch hoefden we niet lang na te denken over wie de geknipte opvolger voor hem is: Willemijn Veenhoven. Ze heeft in 15 jaar tijd haar sporen bij BNN en BNNVARA ruimschoots verdiend. Willemijn is een radiomaker pur sang, altijd vernieuwend in haar werk en heeft een scherpe neus voor kritische journalistiek, empathie en humor.”


Afbeelding: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen (foto BNNVARA / Linda Stulic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.