Spring naar bijdragen

Tame Impala met ‘Let It Happen’ nummer 1 in 3FM Top 1000 van deze eeuw


de redactie

734 weergaven

De bijna acht minuten durende psychedelische track ‘Let It Happen’ van Tame Impala is de nummer één van de 3FM Top 1000 van deze eeuw. De graag geziene act op festivalweides vormt samen met een opvallend grote hoeveelheid live-acts en gevestigde festivalheadliners de Top 1000 van de afgelopen 20 jaar. Zo komen festivalacts als Coldplay, Foo Fighters, Kensington, Arctic Monkeys en Mumford & Sons veelvuldig terug in de nieuwe toplijst van NPO 3FM. Eén ding is duidelijk: de 3FM-luisteraar mist festivals en concerten in deze coronacrisis en dat is terug te zien in de hoge posities van deze artiesten. De volledige 3FM Top 1000 van deze eeuw is van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november te horen op NPO 3FM of via 3FM.nl.


De 3FM Top 1000 van deze eeuw bestaat uit de beste tracks van het jaar 2000 tot nu, samengesteld door de 3FM-luisteraars. 3FM-dj Frank van der Lende over de gloednieuwe lijst: "Het toffe aan de 3FM Top 1000 van deze eeuw is dat het écht een lijst is van onze generatie. Ik was zelf 12 jaar toen deze eeuw begon en nu ben ik 32; precies de periode waarin je veel naar festivals en concerten gaat. Dat zie je ook terug in de lijst, want Tame Impala en De Jeugd van Tegenwoordig staan weer ontzettend hoog. Dat worden bijna onze klassiekers, de Bohemian Rhapsody en Hotel California van 3FM. Hoe vet is dat?!"
 
Nieuwe artiesten
De hoogste vrouwelijke notering is voor Billie Eilish, één van de meest baanbrekende artiesten van de afgelopen twintig jaar. ‘Bad Guy’ staat op nummer 10 in de 3FM Top 1000 van deze eeuw. In totaal staat Billie Eilish 12 keer in de lijst. Een andere populaire act is Nothing But Thieves: de relatief jonge band was als eerste op NPO 3FM te horen  en staat nu maar liefst 13 keer in de lijst, waarvan met twee noteringen in de Top 20. Andere bands waar het meest op gestemd is door het 3FM publiek zijn: Coldplay met 21 noteringen, gevolgd door Muse (19), Arctic Monkeys (15), Twenty One Pilots (13), Mumford & Sons (12), Ed Sheeran (12), Editors (11) Foo Fighters (11), Linkin Park (11), Adele (10), Imagine Dragons (10), Red Hot Chili Peppers (10) en Lady Gaga (9). 
 
Top 10 van de 3FM Top 1000 van deze eeuw
Hieronder een overzicht van de top 10: 

  1. Tame Impala – Let It Happen
  2. Foo Fighters – Pretender
  3. Killers – Mr Brightside
  4. Linkin Park – In The End
  5. Coldplay – Fix You 
  6. Franz Ferdinand – Take Me Out
  7. De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
  8. Editors – Papillon
  9. Arctic Monkeys – I Bet You Look Good On The Dancefloor
  10. Billie Eilish – Bad Guy

 De volledige 3FM Top 1000 van deze eeuw is te vinden op 3fm.nl.
 
Nederlandse artiesten
Ook de Nederlandse artiesten zijn breed vertegenwoordigd in de 3FM Top 1000 van deze eeuw. Met Kensington zelfs als vaakst genoteerde van alle artiesten; de band staat 23 keer in de lijst. Maar ook Anouk (7), De Staat (7), DI-RECT (6), Spinvis (6), The Opposites (5), Typhoon (5) en Eefje de Visser (4) komen vaak voorbij. De Jeugd van Tegenwoordig heeft de hoogste Nederlandse notering met ’Sterrenstof’. Niet gek, deze track staat tien jaar na z’n release nog steeds in de top van Nederlandse streaminglijsten. 
 
3FM Talents
De 3FM Talents zijn in de lijst van de afgelopen twintig jaar goed vertegenwoordigd: Goldband, The Vices, Wies, Snelle, Rondé, ze staan er allemaal in. En 3FM Talent Waltzburg spant de kroon, zij hebben vijf plekken veroverd.  
 
De 3FM Top 1000 van deze eeuw is van maandag 9 november 06:00 uur tot en met vrijdag 13 november 18:00 uur te horen op NPO 3FM en 3FM.nl. Om vast warm te draaien voor de 3FM Top 1000 van deze eeuw hoor je in het weekend van 7 en 8 november tussen 06:00 en 24:00 uur de tracks die het nét niet gehaald hebben.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.