Spring naar bijdragen

Dua Lipa ontvangt 538 TOP 50 award voor ‘Best International Act’ van 2020


de redactie

558 weergaven

In één jaar tijd bracht Dua Lipa zes hits uit die wereldwijd de hitlijsten domineerden, waaronder ook de 538 TOP 50. De Britse zangeres scoorde hit na hit met ‘Break My Heart’, ‘Don’t Start Now’, ‘Hallucinate’, ‘Levitating’, ‘Physical’ en ‘Un Dia’. Dua Lipa is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke popsterren van dit moment, waarvoor zij wordt onderscheiden met de '538 TOP 50 Best International Act' award.


538 juryrapport Dua Lipa: "Dit jaar bracht Dua Lipa het album ‘Future Nostalgia’ uit, waarmee zij de 80's- en discosound nieuw leven inblies. Maar liefst vijf nummers van dit album werden grote internationale hits. En daar bleef het niet bij. De Britse popster zette dit jaar ook voet aan de grond in de latinwereld met ‘Un Dia’, een knaller van een zomerhit die zij samen met J Balvin uitbracht. In één jaar zes hits op haar naam en dan te bedenken dat 2020 nóg anderhalve maand duurt. We kunnen niet anders dan deze artiest van wereldklasse bekronen met de 538 TOP 50 award voor ‘Best International Act 2020’."


De award voor Dua Lipa is de tweede 538 TOP 50 award die is uitgereikt. Vorige week ontving David Guetta de '538 TOP 50 Lifetime Achievement' award. De komende dagen wordt bekend wie de winnaars zijn in de categorie ‘Member Favourite’, ‘Beste Nieuwkomer’, ‘Dance Smash’, ‘Beste Hiphop’, Beste Nederlandse Act’ en ‘Beste Hit’.


538 TOP 50
De 538 TOP 50 is de meest actuele hitlijst van Nederland. De hitlijst wordt samengesteld op basis van streamingcijfers van JUKE, Spotify, YouTube en airplay van alle Nederlandse radiostations. 538 Members geven hun waardering aan nummers, waarmee ze de samenstelling van de lijst beïnvloeden. Op deze manier weerspiegelt de lijst de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek. De lijst wordt dagelijks bijgehouden en gepubliceerd op 538.nl. De 538 TOP 50 wordt gepresenteerd door Ivo van Breukelen en is iedere vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur te horen op 538. Daarnaast neemt Barend van Deelen iedere maandag tot en met donderdag tijdens zijn programma om 19.00 uur de belangrijkste verschuivingen en opvallende tracks horende bij het nieuws van die dag door tijdens de Mobiel.nl Dag Top 5.


Dua Lipa pakt op 27 november groots uit met Studio 2054: een multidimensionale livestream waarin muziek van haar nieuwste album Future Nostalgia, performances, theater en dans centraal staan. 
 
Afbeelding: Dua Lipa live in de The Palladium in Hollywood, Los Angeles  (foto Justin Higuchi / Wikipedia)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.