Spring naar bijdragen

Sting geeft in het Nederlands startsein voor Radio 10 Top 4000


de redactie

484 weergaven

De Top 4000 van Radio 10 is vanmorgen op bijzondere wijze geopend door Sting. Radio 10-dj Gerard Ekdom stond via een digitale verbinding in contact met de zanger die in zijn allerbeste Nederlands om iets voor 09.00 uur het officiële startsein gaf voor de grootste en meest complete hitlijst van Nederland. Met de woorden ‘Dames en heren, hierbij open ik de Radio 10 Top 4000 van 2020’ gaf Sting de aftrap voor de hitlijst. Voor de gelegenheid speelde hij ook nog een stukje van zijn grote hit ‘Every Breath You Take’ die dit jaar op nummer 524 staat in de Top 4000. De hitlijst is vanaf vandaag tot en met 24 december te beluisteren op Radio 10.  


Naast de officiële opening van de Top 4000 sprak Sting zich ook uit over het afgelopen jaar dat hem, net als velen, zwaar gevallen is. Vanwege de coronacrisis kon hij niet toeren en andere landen aandoen, maar het zorgde ook voor nieuwe oplevingen. Zo kreeg het nummer ‘Don’t Stand So Close To Me’ van The Police tijdens de eerste lockdown een hele nieuwe beleving waar hij als songwriter enorm dankbaar voor is.


Sting: ”Het is verrassend dat zoveel van mijn nummers, ook al zijn ze 30 of 40 jaar geleden geschreven, op de één of andere manier relevant zijn in de huidige situatie. Ze hebben een doel en dat is heel mooi.”


Top 4000
De Top 4000 is de grootste en meest complete hitlijst van Nederland. Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat er in. De lijst heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit en is uitgegroeid tot een vaste waarde in de feestelijke decembermaand. De Top 4000 is samengesteld door luisteraars en is van 4 tot en met 24 december te horen op Radio 10. Daarnaast is de editie van 2020 extra bijzonder vanwege de online Top 4000 Popquiz en de tv-variant, De Top 4000 Muziekquiz op SBS6.


De Top 4000 is van 4 december tot en met 24 december te horen bij Radio 10. 


Afbeelding: Gerard Ekdom en Sting (foto Radio 10)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.