Jump to content

Zes uur cultuur vanuit Tivoli Vredenburg op NPO Radio 1


Dutch Radio

255 views

Aangezien het een jaar vol hindernissen en teleurstellingen was, maar desondanks ook een jaar vol nieuwe initiatieven in de cultuursector, staat NPO Radio 1 op maandag 21 december van 19:00 - 01:00 uur een hele avond in het teken van kunst en cultuur. Kunst verbindt, kunst onderscheidt, kunst geeft hoop, kunst geeft inzicht, kunst geeft uitzicht, kunst geeft inspiratie, kunst verwart, kunt geeft troost. Dat bieden de NTR en de VPRO deze avond op NPO Radio 1.

 

Samen met makers wordt besproken vanuit Tivoli Vredenburg het belang van kunst en cultuur in een samenleving,  wat er is gebeurd het afgelopen jaar en hoe we met z’n allen het nieuwe jaar invaren. Vanaf 19.00 uur spreken Jellie Brouwer (Kunststof | NTR) en Pieter van der Wielen (Nooit meer slapen | VPRO) met een divers gezelschap makers uit de wereld van de muziek, de literatuur, het theater, de musical en het cabaret. Samen met Minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) bespreken ze de reactie vanuit de politiek op het afgelopen jaar. Ook te gast is componist Stephen Emmer. De NPO ondersteunt zijn initiatief voor extra zendtijd cultuur.

 

''In deze zes uur laten we vooral veel horen, opdat we getroost, geïnspireerd en gevoed raken'', zo is te lezen in het persbericht.

 

Muziek, theater, spoken word, poëzie, literatuur, het komt allemaal aan bod. Presentator Atze de Vrieze (VPRO) praat iedereen elk uur bij over de laatste stand van zaken in de betreffende sector. Presentator Elisabeth van Nimwegen (NTR) zoekt als een heuse soulsearcher in den lande naar de verhalen die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden. Ook zij is elk uur te horen.

 

Tussen 23.00 en 00.00 uur staat Met het Oog op Morgen ook zoveel mogelijk in het teken van cultuur.

 

Bron: NTR

Foto: NPO

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.