Jump to content

Voorzitter Voedselbanken Nederland Leo Wijnbelt geeft startschot ‘Missie 538’


de redactie

989 views

Met het aanvragen van 'Whatever It Takes' van Imagine Dragons geeft Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland, het startschot voor 'Missie 538'. Deze hele week geven de dj's van Radio 538 de muziek uit handen aan luisteraars. De dj's komen samen met luisteraars, bekende vrienden van het radiostation, artiesten en collega's voor én achter de schermen in actie voor de voedselbank. Iedereen zet alles op alles, met maar één missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor voedselpakketten. Missie 538 is te volgen via Radio 538, TV 538, 538.nl, de social media kanalen en SBS6.


Voorzitter Voedselbanken Nederland Leo Wijnbelt: "Deze actie wordt mythisch, het is ongelofelijk en heel erg spannend. We hebben een prachtige week voor de boeg. ‘Missie 538’ is om meerdere redenen belangrijk. De voedselbank helpt veel mensen die honger hebben. Maar we weten dat er een veelvoud van de mensen is die wij nog niet bereiken. En daarom is ‘Missie 538’ voor ons ook belangrijk, we willen graag die mensen en hun kinderen bereiken en het taboe rondom de voedselbank wegnemen. We gaan ervoor en het wordt een succes!


538-dj en voedselbank-ambassadeur Frank Dane: "Bedankt voedselbank dat we jullie mogen helpen en dank voor de prettige samenwerking. Als je een actie wil starten, groot of klein of een plaat wil aanvragen, ga naar 538.nl/missie. Dit gaat een bijzondere week worden."


Frank Dane belde vanochtend in De 538 Ochtendshow met Diederik Gommers, die de noodzaak van de actie benadrukte. De vraag naar voedselhulp stijgt namelijk landelijk door de coronacrisis. Bekijk en beluister hier het fragment. Edwin Evers is te gast samen met zijn band om een cover te spelen in ruil voor zoveel mogelijk donaties en de heren van STUK TV staan luisteraars te woord in een speciale BN'er hotline waar luisteraars naartoe kunnen bellen voor het aanvragen van een plaat en het doen van een donatie.


Programmering Missie 538
Tijdens ‘Missie 538’ gooit Radio 538 de programmering om en bepalen luisteraars de muziek in ruil voor een donatie. Artiesten komen langs bij Frank Dane en Coen & Sander en spelen in ruil voor zoveel mogelijk donaties een cover. Wietze de Jager, Chris Bergström en Klaas van der Eerden gaan voor donaties 'kontje knallen' met de top van de voetbalwereld. In het avondprogramma van Barend van Deelen en Ivo van Breukelen gaan bekende Nederlanders in 'Tikkie Target' de strijd aan om zoveel mogelijk donaties op te halen via hun social media kanalen. Ook staan bekende Nederlanders de hele dag luisteraars te woord en trekken dj's het land in op zoek naar mooie en bijzondere lokale initiatieven en verhalen.


Dit is de programmering:

  • 06:00 – 11:00 uur: Missie 538 Team Frank
  • 11:00 – 15:00 uur: Missie 538 Team Wietze
  • 15:00 – 19:00 uur: Missie 538 Team Coen en Sander
  • 19:00 – 00:00 uur: Missie 538 Team Barend en Ivo
  • 00:00 – 03:00 uur: Missie 538 Team Mart en Niek
  • 03:00 – 06:00 uur: Missie 538 Team Daniël

Andere 538-dj's gaan tijdens 'Missie 538' het land in, op zoek naar mooie en bijzondere verhalen van klanten, vrijwilligers en luisteraars die een eigen actie zijn gestart.


Versterking van luisteraars
In ruil voor een donatie bepalen niet de dj's, maar de luisteraars een week lang de playlist. Zij kunnen hun favoriete nummer voor een donatie aanvragen via 538.nl/missie. Via deze site kan ook iedereen met een goed idee of initiatief om geld in te zamelen voor Missie 538 een eigen actie starten of een initiatief steunen met een donatie. Zo danst een basisschool een flashmob op het nummer 'Jerusalema', gaat een vriendengroep in 5 uur en 38 minuten een halve triatlon lopen en doneren kleine ondernemers een deel van de inkomsten aan Missie 538.


Missie 538 voor de voedselbank
Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Daarom komt Radio 538 in actie, met maar één missie: zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen. Voor 5 euro kan de voedselbank een gezin aan één voedselpakket helpen. 


Missie 538 is van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december 24/5 te volgen via Radio 538, TV 538, 538.nl en de social media kanalen. Ook is Missie 538 elke dag tussen 07:00 uur en 13:00 uur live te zien bij SBS6. De grote finale is op vrijdag 18 december om 16:45 uur.


Afbeelding: 538-dj Frank Dane en Leo Wijnbelt (foto Radio 538)

5 Comments


Recommended Comments

Eerder dit jaar, bij de eerste golf, had je de #staysafeengeef actie van NPO 3FM voor de voedselbanken omdat ook die geraakt werden door de crisis. En nu doet 538 iets soortgelijks omdat de crisis nog steeds voelbaar is.

 

Ik vind het te makkelijk om vanaf de zijlijn te zeggen dat het 'geleend' is. Het negatief benaderen van zo'n actie. Dat verdient het niet. Je kan ook best eens zeggen: goed dat ze dit doen. Ik vind het in ieder geval een goed initiatief. Na de jongerenzender nu een 21-45 zender. Nu NPO Radio 5 nog en alle doelgroepen zijn bereikt. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...