Spring naar bijdragen

Dolf Jansen analyseert songteksten met zijn gasten in BNNVARA-podcast ´Liedjeslust´


de redactie

577 weergaven

Twaalf jaar lang presenteerde Dolf 'Afslag Thunder Road', een programma waarin hij veel americana, soul en popmuziek draaide van bekende en onbekende singer-songwriters. Eigenlijk altijd liedjes waarvan de teksten van groot belang zijn. Nu is hij terug met de podcast 'LiedjesLust'. Elke week ontvangt Dolf een gast: een maker, schrijver, muzikant of liefhebber van muziek. De gast neemt drie liedjes mee en vertelt waarom hij/zij de teksten hiervan zo mooi vindt. Vervolgens voegt Dolf er een (nieuw) liedje aan toe. De eerste afleveringen van 'LiedjesLust' zijn te beluisteren via je favoriete podcast-dienst en via de NPO Radio 2-app.


Dolf: ¨Ik hou van de energie en de swing en de gierende gitaren in de muziek die ik draai, maar juist de lyrics geven een liedje, of een hele plaat zelfs, voor mij vaak de meerwaarde. Daar wil ik het over gaan hebben in 'LiedjesLust'. Door lyrics letterlijk te delen, door te vertellen waar een tekst over gaat, waar in de tekst naar verwezen wordt, waar het door beïnvloed is, hoe het de schrijver gelukt is die ene emotie vast te leggen, dat ene verhaal uit te vergroten tot iets universeels, het persoonlijke zo te vertellen dat het (bijna) iedereen raakt.¨


De eerste twee afleveringen, met Melanie Jonk van Mell & Vintage Future en Tim Knol, zijn al te beluisteren. Andere gasten die nog komen zijn Merel Koman (Blackbird), Marike Jager, Douwe Bob, Marinus de Goederen (Mr. A Balladeer) en Jacqueline Govaert.


Klik hier om de eerste afleveringen te beluisteren.


Afbeelding: Merel Koman (Blackbird) en Dolf Jansen (foto BNNVARA)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.