Spring naar bijdragen

Rob Stenders keert terug bij Radio Veronica


de redactie

1962 weergaven

Rob Stenders wordt de nieuwe zendermanager van Radio Veronica en eindverantwoordelijk voor de muziek en de programmering van het station. Veronica is voor Stenders een goede bekende; tussen 1987 en 1995 maakte hij daar legendarische programma’s als Stenders & Van Inkel, D’Rob of D’ronder en Shock Radio. Naast zijn functie als manager van de zender zal de radiomaker ook weer te horen zijn op Veronica. Stenders gaat iedere werkdag de Bonanza presenteren, samen met sidekick Caroline Brouwer. Net als op NPO Radio 2 bepalen de luisteraars wat er gedraaid wordt in het programma.

 
Rob Stenders: “Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.”
 
Marc Adriani, Directeur Radio: “Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars. De claim WE. LOVE. MUSIC willen we met de komst van Rob nóg beter waarmaken.”
 
Rob Stenders presenteerde van 1987 tot en met 1991 spraakmakende Veronica-programma’s als Stenders & Van Inkel, Oh, Wat Een Nacht, Goud van Oud en D’Rob of D’ronder. Na een korte uitstap van een jaar keerde hij in 1992 weer terug naar Radio Veronica, waar hij tot 1995 te horen was met programma’s als Listen To The Music en Shockradio.
 
De radiomaker zal vanaf 28 juni te horen zijn op Veronica. Met zijn eerste werkzaamheden als zendermanager achter de schermen start hij al iets eerder dit jaar. Op dit moment vervult Niels van Baarlen de functie van zendermanager ad-interim.
 
Marc Adriani over Van Baarlen: “Niels heeft Radio Veronica als gedreven vakman op een voortreffelijke manier aangestuurd. Mede dankzij hem kwam Veronica in een uitdagend jaar met de succesvolle 30 Fans Only concerten en werd het muziekformat verder aangescherpt. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de verhuizing van Veronica Inside naar de ochtend. Het is mooi om te zien dat we binnen Talpa Network dit talent in huis hebben. Uiteraard blijven we Niels op de radio horen en blijft hij zijn managementkwaliteiten ook achter de schermen inzetten binnen Talpa Network!”


Afbeelding: Rob Stenders en Caroline Brouwer (foto Radio Veronica / Ben-Houdijk)

6 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

"Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.”

 

-Ik wens hem heel veel succes en (ook) sterkte toe, want hoe lang krijgt hij de tijd om er wat van te maken?

Maar laten we hopen dat het hem lukt en er heel mooie (hoge) luistercijfers voor Radio Veronica komen!-

Link naar opmerking

Ik bedoel vooral een combinatie van Veronica als publieke omroep en de zeezender.

Uiteraard heel anders, aangepast aan het heden, maar met dezelfde sfeer en cultuur, zoals nu te horen is bij Rob op R2. Gedurfd en oog voor kwaliteit.

Link naar opmerking

Het is in elk geval de zoveelste poging om de luistercijfers op te krikken.

 

Hopelijk is De Mol verstandig en krijgt Stenders straks dezelfde vrijheid in muziekkeuze die hij nu heeft op radio 2 (maar dan voor een hoger salaris. :lol:). 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.