Spring naar bijdragen

De Nieuws BV presenteert het grote emancipatiedebat op Internationale Vrouwendag


de redactie

696 weergaven

Moet kinderopvang gratis worden? Moeten bedrijven worden verplicht om de loonkloof tussen mannen en vrouwen op te lossen? En is emancipatie alleen een vrouwending? In samenwerking met WOMEN Inc. organiseert het BNNVARA-programma De Nieuws BV op Internationale Vrouwendag het Grote Emancipatiedebat. Verschillende politieke partijen gaan in debat over gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Het Grote Emancipatiedebat van De Nieuws BV is op maandag 8 maart live van 12.10 tot 13.30 uur te horen en te zien bij BNNVARA op NPO Radio 1, op NPO 2 en op nporadio1.nl. Het debat wordt geleid door Natasja Gibbs en Patrick Lodiers.


De volgende zes Tweede Kamerleden nemen deel aan het debat:

  • SP, Renske Leijten
  • VVD, Bente Becker
  • CDA, Wytske Postma
  • GroenLinks, Corinne Ellemeet
  • PvdA, Attje Kuiken
  • D66, Vera Bergkamp

Natasja Gibbs: "In ons land maakt het voor je kansen nog steeds uit of je vrouw of man bent. Nederland loopt hierin zelfs achter vergeleken met andere landen. In de Global Gender Gap Index staat Nederland op de 38e plek, een stuk lager dan voorheen. Een kwart van de landen in de wereld gaat ons voor. Hoogste tijd om de politieke partijen aan de tand te voelen over hun plannen voor het vergroten van gelijke kansen voor vrouwen en mannen."


Patrick Lodiers: "Op Internationale Vrouwendag, en kort voor de Tweede Kamerverkiezingen, laten we de partijen live met elkaar in debat gaan. We leggen telkens stellingen voor, waar twee politici over debatteren. Iedere stelling wordt ingeleid met feiten uit onderzoeken. De politici uit die ronde houden een korte pitch en gaan met elkaar in debat. Daarna kunnen de andere partijen ook inbrengen wat ze van de stelling vinden."


De Tweede Kamerverkiezingen bij BNNVARA
Op de BNNVARA-kanalen is de komende periode extra aandacht voor de verkiezingen. Alle content van BNNVARA over de verkiezingen wordt verzameld op deze pagina: https://www.bnnvara.nl/verkiezingen

 

Afbeelding: Patrick Lodiers en Natasja Gibbs (foto BNNVARA)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.