Spring naar bijdragen

NPO Radio 5 presenteert de beste albums van de jaren 60


de redactie

1230 weergaven

NPO Radio 5 staat van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 april in het teken van De Week van de Jaren 60. Aan de hand van legendarische albums gidsen de dj’s van NPO Radio 5 de luisteraars door de toen nog prille popgeschiedenis.

 
In de sixties zagen tal van klassiekers het levenslicht, zoals Abbey Road van The Beatles, Pet Sounds van The Beach Boys, Sounds of Silence van Simon & Garfunkel, Voor De Overlevenden van Boudewijn de Groot en Dusty In Memphis van Dusty Springfield. Gedurende De Week van de Jaren 60 zijn verschillende tracks van deze en andere gedenkwaardige albums te horen op NPO Radio 5, naast natuurlijk veel meer evergreens.

 
Bekende stemmen
Een mooie trip down memory lane is ook het Stemmenspel dat de luisteraars elk uur kunnen spelen, waarbij drie bekende stemmen uit het verleden herkend dienen te worden De ene keer zal een willekeurig citaat te horen zijn, een andere keer een fragment uit een lied of een uitspraak met eeuwigheidswaarde. Hamvraag is steevast: wie zei dit?

 
Toplijst
De Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 23 april afgesloten met de door de luisteraars samengestelde Evergreen Toplijst van de Jaren 60, te horen van 06:00 tot 20:00 uur.

 
NPO Radio 5, De Week van de Jaren 60, van zaterdag 17 april 06:00 uur tot en met vrijdag 23 april 24:00 uur. Zie voor meer info nporadio5.nl.

 
NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.