Spring naar bijdragen

16 landen nemen deel aan Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2


de redactie

1147 weergaven

Zestien landen doen mee aan de Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2. Inwoners kunnen per land stemmen op hun favoriete Songfestivalliedjes. Ze hebben hierbij de keuze uit ruim 1500 songs. Alle stemmen tezamen bepalen welk liedje op de eerste plaats komt van de Internationale Songfestival Top 50.


NPO Radio 2 is de initiatiefnemer en organisator van dit evenement en zendt de lijst uit van 12:00 tot 16:00 uur op zaterdag 22 mei, de finaledag van het Eurovisie Songfestival 2021. Deelnemende landen zijn onder meer Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Israël en Griekenland.


Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2: “Geweldig dat we met de eerste editie van de Internationale Songfestival Top 50 ook op deze manier zoveel landen bij elkaar brengen. Een mooie opmaat naar de finaleweek van dit Europese muziekfestijn. NPO Radio 2 gaat vanuit Ahoy in Rotterdam uitgebreid verslag doen. Met backstagereportages, live optredens en interviews met deelnemers is NPO Radio 2 dé Songfestival-radiozender.”


Stemweek
In Nederland kunnen de stemmers hun favorieten selecteren van maandag 10 mei tot en met vrijdag 14 mei via nporadio2.nl, waarbij zij minimaal drie en maximaal vijftien liedjes kunnen kiezen. De stemweek wordt op maandag 10 mei geopend in Aan De Slag!, het NPO Radio 2-programma van dj Bart Arens. Op zaterdag 15 mei wordt de Internationale Songfestival Top 50 bekendgemaakt.


Puntentelling
De stemprocedure is in alle landen gelijk en leidt tot een Top 50 per land. Het liedje dat in een land het meeste aantal stemmen behaalt, krijgt in dat land vijftig punten. De nummer twee 49 punten en zo aftellend naar de nummer vijftig die één punt krijgt. Alle punten per liedje van alle landen worden bij elkaar opgeteld en het liedje dat over alle landen de meeste punten heeft behaald, staat op de eerste plaats in de Internationale Songfestival Top 50. Het aantal stemmers per land is zo niet van invloed op de einduitslag.


Televisie
Het tv-programma Songfestival Top 50 Muziekcafé besteedt op zaterdag 15 mei (NPO 1, 21:30 uur, AVROTROS) ook op muzikale wijze aandacht aan deze lijst. Vanuit de bruisende Eurovisie Songfestival-stad Rotterdam spelen artiesten onder leiding van twee bekende pianisten een muzikaal spel rond de grootste Songfestival-hits en de bekendmaking van de Internationale Songfestival Top 50.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.