Spring naar bijdragen

Rechtbank veroordeelt bedreiger FunX-dj


de redactie

1157 weergaven

Stichting FunX, NTR en de NPO zijn tevreden met de opsporing en veroordeling van de bedreiger van de toenmalige FunX-dj Morad El Ouakili. De dader kreeg door de Rotterdamse rechtbank vandaag 100 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De rechter nam in zijn oordeel mee dat de man vorig jaar geprobeerd heeft om het radioprogramma Ramadan Late Night te laten stoppen. 


Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Het is goed dat er een glashelder vonnis ligt in de zaak rondom Ramadan Late Night en de bedreiging van dj Morad El Ouakili. Honderd uur taakstraf is best een forse straf. Hiermee maakt de rechter duidelijk dat een poging om de persvrijheid te beperken niet ongestraft blijft, ook wanneer dit anoniem via social media gebeurt. Verder hoop ik dat alle makers bij FunX opgelucht zijn na deze uitspraak.”


Presentator Morad El Ouakili ontving eind april 2020 bedreigingen voor het draaien van muziek tijdens Ramadan Late Night, waarop hij aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook Stichting FunX, NPO en NTR hebben aangifte gedaan van de bedreigingen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.