Spring naar bijdragen

Bram Krikke 'slaat' de  Q-top 1000 open


de redactie

1461 weergaven

De Q-top 1000: de lijst van je leven is zondagmiddag van start gegaan en de hele week te horen op Qmusic. Opvallend is dat Queen dit jaar Marco Borsato van de troon stoot als meest genoteerde artiest. Hoogste binnenkomer is Ed Sheeran met het nummer 'Bad Habits', dat op plek 165 staat. De hele lijst is hier te bekijken, met uitzondering van de top 10. Deze wordt vrijdag bekend.


Tom & Bram openen de hitlijst
Dj's Tom van der Weerd en Bram Krikke gaven zojuist het startschot van de hitlijst, die door stemmen van Qmusic-luisteraars is samengesteld. Een grote piñata vol met confetti en één USB-stick hing vanochtend vroeg al op de redactie van Qmusic. Op die USB-stick staat de 17de editie van de Q-top 1000. Aan Bram de taak om de piñata zo snel mogelijk kapot te slaan en de USB-stick naar de studio te brengen om de lijst te starten. De video is hier te bekijken.


Queen is koning
Er komen komende week maar liefst 20 nummers voorbij van de Engelse rockgroep Queen. Marco Borsato zakt van 22 noteringen vorig jaar, naar 17 dit jaar. Desondanks blijft de muziek van Borsato van alle Nederlandse artiesten het populairst.


Andere bijzondere feiten zijn:

  • De Top 1000 bevat 103 nieuwe binnenkomers, waarvan 39 echte nieuwe en de rest een re-entry. Ed Sheeran stond onlangs in de Qube en hij scoort met 'Bad Habits' op nummer 165 de hoogste nieuwe binnenkomer.
  • De snelste stijger is 'Phantom Of The Opera' van Floor Jansen, uit de Beste Zangers (2019). Deze stijgt van 898 naar 112, een stijging van 786 plekken. Floor Jansen en Henk Poort staan binnenkort samen in een uitverkocht Carré, wat ermee te maken zou kunnen hebben.
  • 'American Idiot' van Green Day is de snelste zakker. Zakt 529 plekken.
  • Het oudste nummer is 'Jailhouse Rock' - Elvis Presley. Werd uitgebracht in 1957.
  • Er staan ook nummers dubbel in de lijst: 'Sound of Silence' van Simon & Garfunkel (98) en die van Disturbed (13). 'Empire State of Mind' staat erin mét Jay-Z (688) en zonder Jay-Z (580). Ook 'Papa' is twee keer te horen, de versie van Suzan & Freek (398) en die van Stef Bos (55).
  • 2021 was het jaar van de Formule 1 en het Songfestival en daar spint Davina Michelle garen bij. 'Beat Me' stijgt 405 plekken naar 388 en 'Sweet Water' komt nieuw binnen op nummer 513.
  • Verdrietige toevoegingen aan de Q-top 1000 zijn de nummers 'A Whiter Shade Of Pale' van Procol Harum en 'Guaranteed' van Eddie Vedder. Beide nummers hebben te maken met het overlijden van Peter R. de Vries.


Afbeelding: Bram Krikke slaat de piñata met daarin de Q-top 1000 kapot (foto Qmusic)

3 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

1 uur geleden zei rauhfaser:

Ach, iedereen doet iedereen na. Dan mag de grootste zender dat ook doen.

Precies! Lekker negeren al die lijstjes 😉

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.