Jump to content

Radiozender 'Joe 70s & 80s' vanaf 1 mei landelijk te horen op DAB+


de redactie

1328 views

DPG Media lanceert op 1 mei radiozender Joe 70s & 80s op het nieuwe landelijke DAB+ kanaal. De naam zegt het al, Joe 70s & 80s draait herkenbare classics en hits uit de twee genoemde decennia van de vorige eeuw.


Van ABBA tot ZZ Top, van George Michael tot Michael Jackson en van Prince tot Queen. Met Joe 70s & 80s is Nederland een nieuwe radiozender rijker, met de focus op de tijd waarin disco, funk, soul en rock-'n-roll hoogtij vierden. DPG Media, dat onder andere eigenaar is van radiozender Qmusic, lanceerde deze radiozender al zeer succesvol in België en doet dat nu ook in Nederland op DAB+.


Rob Ester, zendermanager Joe 70s & 80s: "Herkenbare retromuziek: de beats en tunes van toen zijn niet weg te denken uit de popmuziek van nu. Met Joe 70s & 80s gaan we naar die basis en vieren we het tijdperk van disco, soul en rock-'n-roll de hele dag non-stop op het landelijke DAB+-kanaal."


Radiozender Joe heeft zijn roots in België waar het radiostation op 1 april 2009 van start ging. De zender groeide bij onze zuiderburen uit tot een goed gewaardeerde classics-zender met een stevig marktaandeel. In 2019 volgde de Nederlandse versie van Joe dat in eerste instantie alleen online en via de app te beluisteren was. De Joe 70s & 80s app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store.


Qmusic exploiteert de zender Joe en beide vallen onder moedermaatschappij DPG Media (eigenaar van o.a. Qmusic België, VTM, HLN en in Nederland onder andere van het AD en regionale dagbladen, Volkskrant, Trouw en het Parool).

8 Comments


Recommended Comments

iEn inmiddels heeft de grote concurrent van Joe zich gemeld :Nostalgie van Mediahuis, ook uit Belgie gaat ook op Dab laag 7 zenden. 

Link to comment

Kanaal 9C

Nostalgie is er nog niet, ook wordt beperkt vermogen uitgezonden, dus wellicht niet overal te horen.

Link to comment

Ik begrijp dat ze aan het proefdraaien zijn met het nieuwe kanaal 9C, maar dat het waarschijnlijk pas tegen de zomer op vol vermogen te ontvangen is. En dan moet je ook nog je dab-radio een volledige scan laten doen, zodat hij de nieuwe zenders in zijn programmalijst opneemt.

Link to comment
Op 29-4-2022 om 20:15 zei Juul:

En hoe kan ik dat dan vinden op mijn DAB+ autoradio ?

Ik kwam op de website van de VERON de volgende tip tegen:

Neem plaats in de auto-binnenverlichting aandoen-voeten stevig op de vloer vd auto< bij voorkeur de matten uit de auto halen>- rug recht tegen de rugleuning- luidkeelsroepen: SIEKJOE SIEKJOE..SIEKJOE JOE SIEKJOE JOE! De DAB+ autoradio gaat dan scannen en komt JOE< whats in a name> vanzelf tegen. Eenvoudiger is het laten scannen via de autoradio functie, maar zeg nou zelf dat ouwe ambachtelijke SIEKJOE SIEKJOE is toch veel leuker. 

Gisteren was ik even onderweg met een retourtje Almere en heb geluisterd, niet slecht, net even anders dan 10 60&70s. Overigens ontdekte ik bij toeval ook nog 10 80s op mijn DAB+ autoradio. SIEKJOE SIEKJOE and 73s.

Link to comment

Ik heb net weer eens een scan gedaan. Een aardige oogst aan nieuwe stations, waaronder inderdaad Joe en Sublime Classics. Ook interessant voor mensen hier is misschien 'Vintage Veronica', met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Het klinkt alsof Rob Stenders daar zijn platenkast opentrekt.

 

Het is allemaal nonstop muziek. Best leuk, maar ik vraag me wel af of je dat radio moet noemen.

 

Verder vond ik ineens Arrow Classic Rock terug, jaren geleden verdwenen, en ik weet eigenlijk niet wanneer die weer is toegevoegd. Arrow heeft ook een tweede kanaal, 'Blueshouse', maar daarop is nog niets te horen.

Edited by Will Stevens
Link to comment

Heb het idee dat Vintage Veronica vanuit de zolderkamer van Rob Stenders komt, en de commercials elders worden ingestart? Zou leuk zijn als er een Vintage Veronica website komt met allerlei Veronica memorabele items van ook na '74! Hoop dat er nog gesleuteld wordt aan het format want deze heeft wel veel overlapping met grote zus VERONICA! De rijke jingle geschiedenis mag uiteraard niet ontbreken, nu zijn er enkel en alleen wat sweepers te beluisteren. Kortom het kan allemaal wat spannender zeker als je dit als erfenis en eerbetoon wordt gezien aan het roemruchte wat VERONICA ooit was voor vele generaties!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.