Jump to content

Talpa Network breidt audioportfolio uit met vier nieuwe DAB+ kanalen afgestemd op luisterbehoeftes


de redactie

493 views

Talpa Network is continu in gesprek met luisteraars van haar radiozenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica om in hun audiobehoefte te voorzien. Naar aanleiding daarvan introduceert het mediabedrijf vier nieuwe DAB+ kanalen: ‘538 Classics', ‘Radio 10 80’s Hits’, ‘Sky Radio Nice & Easy’ en ‘Vintage Veronica’. Talpa Network breidt daarmee haar audioportfolio verder uit, naast de radiozenders en al bestaande themakanalen die via FM, online en DAB+ te beluisteren zijn.
  
Paul Römer, Managing Director Radio & TV: “Met deze vier nieuwe DAB+ kanalen vergroten we het audio-aanbod in de digitale ether en kunnen we onze luisteraars nog beter bedienen. Elk extra digital-only themakanaal heeft een eigen doelgroep en is herkenbaar aan de eigen muziekstijl. Op deze manier kan de luisteraar op een specifiek muziekgenre afstemmen en is het ook voor adverteerders mogelijk om deze doelgroepen nog beter te kunnen bereiken.”
  
Invulling nieuwe DAB+ kanalen
Radio 538 viert dit jaar haar dertigjarig bestaan en heeft een rijk verleden aan classics die vandaag de dag nog steeds een hit zijn. Om die reden is eind vorig jaar het themakanaal ‘538 Classics’ gelanceerd, zodat luisteraars non-stop kunnen genieten van de beste throwbacks. Op het kanaal zijn de beste en grootste 538-hits uit de 90’s, 00’s en 10’s te horen. In de afgelopen maanden is het aantal streamstarts ruim verdubbeld, waardoor het nu een eigen DAB+ frequentie krijgt om aan de behoefte van de luisteraar te voldoen. Naast ‘538 Classics’ wordt het al bestaande ‘538 TOP 50’-kanaal vervangen voor ‘538 NonStop’.
  
Het al bestaande ‘Radio 10 60’s & 70’s Hits’ DAB+ kanaal is het best scorende digitale themastation van Nederland (bron: NLO SAS). Radio 10 voegt daar een nieuw decennium-kanaal aan toe: ‘Radio 10 80’s Hits’. Muziek uit de jaren ’80 zit in de kern van het format van Radio 10 en is ongekend populair onder de luisteraars. Om liefhebbers te voorzien in hun specifieke luisterbehoefte, biedt Radio 10 hen nu een digitaal station met non-stop de grootste hits uit het belangrijk muzikale tijdperk.
 
Op het nieuwe DAB+ kanaal ‘Sky Radio Nice & Easy’ zijn vanaf deze maand de grootste toegankelijke pophits van de jaren ’80 tot nu te horen. Met muziek van populaire artiesten als Adele en John Mayer en echte klassiekers zoals ‘You Got A Friend’ van James Taylor en ‘Hero’ van Mariah Carey. ‘Sky Radio Nice & Easy’ is hét digitale station om bij te ontspannen en komt naast het al bestaande DAB+ kanaal ‘Sky Radio Hits’.
 
Radio Veronica introduceert haar eerste DAB+ kanaal naast het hoofdkanaal: ‘Vintage Veronica’ waarmee de radiozender haar roots en vele trouwe luisteraars wil eren. Op het nieuwe kanaal is de rijke muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren ’70 en ’80 te horen. Ook de vormgeving en muziek zijn afkomstig uit het memorabele Veronica-tijdperk. Regelmatig zullen Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender. Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen. 
  
Naast distributie via de digitale ether zijn de radiozenders en themakanalen van Talpa Network ook te beluisteren via de digitale apps, sites, JUKE, NL.FM en TuneIn.

6 Comments


Recommended Comments

Ja, op die manier wordt het luisteraandeel verder versplinterd en dat is alleen gunstig voor hele grote partijen.

Als zelfstandige kleine zender kun je het dus vergeten...

Link to comment

Na jaren niet meer naar radio te hebben geluisterd in de auto (ik speelde altijd eigen muziek van SD geheugenkaart) luister ik sinds een maand naar 'Radio 10 60’s & 70’s Hits’. Daar zit voor mij genoeg interessante muziek tussen, helaas ook nogal 's een plaat, die ik al vééél te vaak gehoord heb, maar die horen er uiteraard ook bij.

Link to comment
Juul

Posted (edited)

Op 10-5-2022 om 14:55 zei Ben:

Na jaren niet meer naar radio te hebben geluisterd in de auto (ik speelde altijd eigen muziek van SD geheugenkaart) luister ik sinds een maand naar 'Radio 10 60’s & 70’s Hits’. Daar zit voor mij genoeg interessante muziek tussen, helaas ook nogal 's een plaat, die ik al vééél te vaak gehoord heb, maar die horen er uiteraard ook bij.

 

 

Ja, daar luister ik sinds een paar weken ook naar Ben en ik heb dezelfde ervaring. ook wel eens een plaat die in de jaren 70 kennelijk gemist heb. Verder wel OK.

Edited by Juul
  • Like 1
Link to comment

In mijn auto een DAB autoradio sinds Radio 5 verdween van de middengolf. Maar bij 5 ben ik afgehaakt sinds het station zogenaamd is "verjongd". Presentatoren presenteren of de duvel er achter aan zit. 60-70-80s oldies ook via DAB bij NDR 1 Noord Duitsland. Maar dan wel op een rustige manier gepresenteerd en.....zonder soundprocessing. Af en toe een verademing. De uitbreiding op DAB met een aantal bovengenoemde formules hebben als voordeel dat je in je DAB voorkeur in de auto deze stations vastzet. Wie lang naar bijv 10 60 and 70s luistert kan op den duur de playlist volgorde voorspellen. Door te switchen voorkom je dat. Ook die nieuwe thema stations hebben op den duur een hoge mate van voorspelbaarheid. Veronica Vintage vind ik een schot in de roos. Mischien dat ze Harding een keer kunnen strikken om een paar uur te presenteren. Die man is nog altijd tijdloos.

Link to comment

@Juul Regelmatig zullen Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender. Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen. 

 

Kun jij ons daar al meer over vertellen?

Link to comment
Op 11-5-2022 om 10:20 zei Marinebroadcasters:

Misschien dat ze Harding een keer kunnen strikken om een paar uur te presenteren. Die man is nog altijd tijdloos.

Helaas wil Ome Lex' stem niet meer zo 😞

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...