Spring naar bijdragen

Radiozender Nostalgie nu ook in Nederland via DAB+


de redactie

1342 weergaven

Radiozender Nostalgie gaat in Nederland uitzenden via DAB+, nostalgie.nl, verschillende radioplatformen en de Nostalgie-app. De radiozender bestaat al sinds de jaren 80 en is na de lancering in Nederland in 26 landen actief. Op 1 augustus wordt Nostalgie gelanceerd op de door Audiohuis verkregen extra frequentieruimte voor DAB+. Nostalgie wordt hiermee naast Sublime de tweede radiozender in Nederland van Audiohuis.


De Nederlandse versie van radiozender Nostalgie is een non-stop radiozender waarop klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90 te horen zijn. De zender roept fijne herinneringen op met de beste liedjes van vroeger en nu. Nostalgie richt zich op luisteraars van 35 jaar en ouder.


Mandy van der Wal, Directeur Audiohuis: “Eindelijk is Nostalgie in Nederland. Op Nostalgie hoor je een programmering die is afgestemd op elk moment van je dag. Daarmee zijn we al succesvol in België. We kijken uit naar een mooie start voor Nostalgie in Nederland!”


Nostalgie is te beluisteren via DAB+, hiervoor moeten luisteraars via hun DAB+ radio zoeken naar nieuwe radiozenders. De zender is ook te horen via nostalgie.nl, de Nostalgie-app en via de verschillende radioplatforms.

5 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Niet op DAB+ dat is nog een wens.

En verder wordt dit gevoel ook al door andere zenders ingevuld.🙂

De vijver is druk omringt met stations die allemaal dezelfde platen draaien.

Kansloos zou ik dan zeggen.

Maar weer een echte gouden oude draaien?

 

Theo

Link naar opmerking

Sinds 1995 woon en werk ik in Zuid- Frankrijk. Heb  toen vaak naar Nostalgie geluisterd, want er was niets anders. Nog geen satelliet of internet met veel radiostations.

 

Het station was  toen mateloos populair, maar verloor luisteraars in de loop der jaren. Het format is te beperkt, slechts 180-200 songs die roteren en teveel reclame. Het station is onbeluisterbaar geworden. Beetje zoals destijds Mi Amigo of nog erger, de Nederlandstalige Caroline.

 

De laatste luistercijfers laten een verschuiving zien naar de informatiezenders.  

 

https://www.acpm.fr/Les-chiffres/Frequentation-Radios/Classement-des-Radios-Digitales/Par-marque/Classement-France

 

Waarom zou je nog naar een muziekstadion luisteren, terwijl er zoveel alternatieven zijn. Een kennis van me is eigenaar van 15 radiostations  hier in het zuiden en ziet met lede ogen de teloorgang van de originele muziekstations aan.

 

Hij heeft  te laat  begrepen dat de wereld in rap tempo verandert.  Voor Nostalgie voorspel ik Nederland geen grote toekomst.

 

Salut

Leendert

 

 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.