Spring naar bijdragen

Barend van Deelen en Nellie Benner onderzoeken op 3FM of Artificial Intelligence radio dj's kan vervangen


de redactie

764 weergaven

PowNed en NPO 3FM gaan aanstaande woensdag een innovatief experiment uitvoeren met Artificial Intelligence tijdens de middagshow Barend en Benner. Tijdens de radioshow, tussen 16:00 en 19:00 uur te horen op 3FM, zal een chatbot worden ingezet als radiomaker. De vraag die in het experiment centraal staat: is Artificial Intelligence al zo slim dat het radio dj's kan vervangen?


Het experiment is bedoeld om te onderzoeken hoe AI kan bijdragen aan de toekomst van de radio. Door de chatbot te laten meedoen aan de radioshow, hopen de makers te achterhalen of de technologie al zover is dat het de menselijke radiomaker kan vervangen. 


Het experiment zal gebruik maken van chatbot ChatGPT van OpenAI, die in staat is om te communiceren in verschillende talen, waaronder Nederlands. Luisteraars van 3FM kunnen het experiment live volgen en hun mening geven via social media. 


"Het experiment met ChatGPT geeft ons de kans om te zien hoe ver de technologie al is en of het onze rol als dj's kan vervangen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en we hopen dat onze luisteraars net zo nieuwsgierig zijn als wij", aldus Barend van Deelen. 


Luister woensdag 1 februari tussen 16:00 en 19:00 uur naar Barend en Benner op 3FM om deel te nemen aan dit innovatieve experiment met AI. 


Dit bericht is geschreven door chatbot ChatGPT.


Afbeelding: Barend van Deelen en Nellie Benner (Foto Wessel de Groot / PowNed).

  • Bedankt 1

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

'' De vraag die in het experiment centraal staat: is Artificial Intelligence al zo slim dat het radio dj's kan vervangen?''

 

Het antwoord is ja.

 

https://pixeldrain.com/u/adk2f9iU

 

Maar ook nee.

 

'' While ChatGPT has the ability to generate scripts and song recommendations, it is not capable of replacing the human element of a radio DJ.

 

Commercial radio relies on the personality and charisma of its DJs to connect with listeners and create a unique listening experience.

 

Additionally, ChatGPT is not able to improvise or interact with listeners in real-time the way a human DJ can.

 

Additionally, commercial radio also rely (sic) on other human-centered elements such as live events, sponsorships, and live interviews.

 

ChatGPT is not able to replicate this experience of live interaction with the audience and celebrities.

 

ChatGPT could be used as a tool to assist in certain tasks, such as writing scripts and generating song recommendations, but it is not a substitute for the human aspect of commercial radio broadcasting.'' 

 

 

https://nuvoodoo.com/2023/01/23/chat-gpt-killed-the-radio-star/

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.