Spring naar bijdragen

Luistercijfers week 21: NPO Radio 2 behoudt koppositie terwijl Radio 10 grootste stijger


de redactie

405 weergaven

 

In de week van 22 mei tot 28 mei zijn de meest recente luistercijfers van Nederland bekendgemaakt. NPO Radio 2 blijft de nummer één positie behouden, met een marktaandeel van 14,2%, ondanks dat deze iets is gedaald ten opzichte van de voorgaande week (14,4%). Op de tweede plaats staat Qmusic met een marktaandeel van 12,1%, een lichte stijging ten opzichte van de voorgaande week (11,9%). Radio 10 neemt de derde plaats in met een marktaandeel van 11,8%. Deze zender laat een opmerkelijke groei zien ten opzichte van de voorgaande week (10,6%). 


NPO Radio 1 staat op de vierde plaats met een marktaandeel van 8,9%. Het marktaandeel is gestegen ten opzichte van de voorgaande week (8,3%), waardoor NPO Radio 1 zijn positie heeft versterkt. Op de vijfde plaats vinden we Sky Radio met een marktaandeel van 8,3% die stabiel is gebleven ten opzichte van de voorgaande week.


Buiten de top vijf zijn er enkele interessante ontwikkelingen. De grootste daler is NPO Radio 5, dat het marktaandeel heeft zien dalen van 8,1% naar 7,4%. Daarentegen is Radio Veronica de grootste stijger, met een marktaandeel dat is gestegen van 3,1% naar 4,0%. 

NMO_Luisteronderzoek_lijst-Week18tm21.thumb.jpg.8be4c0858c24dbe723be4f999e57a2db.jpg

2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Toch vind ik de 7,1% van Radio 5 nog een hele prestatie, alle andere zenders hebben een FM dekking en Radio 5 niet. Ik ben toch wel eens benieuwd naar de luistercijfers als de zenders die nu bij de beste 12 horen alleen op DAB+ te horen zouden zijn en hun FM dekking kwijt waren.

 

Henk Kruize

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.