Jump to content

‘Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker nieuw op nummer 1 in de Foute 1500 van Qmusic


de redactie

261 views

Voor het eerst in de geschiedenis van de Foute 1500 heeft Qmusic voorafgaand aan de start van de lijst de top 10 onthuld. Qmusic-dj's Tom van der Weerd en Bram Krikke maakten bekend dat 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker dit jaar de nieuwe nummer 1 is. Het nummer, dat vorig jaar op nummer 2 debuteerde, is nu door de luisteraars verkozen tot de onbetwiste nummer 1.


'Engelengezang' van Donnie & Snollebollekes, het Foute Anthem van 2024, staat op de tweede plaats, terwijl 'Rainbow In The Sky' van DJ Paul Elstak de derde plek heeft veroverd. De komende zeven dagen kunnen Qmusic-luisteraars 24 uur per dag genieten van de beste foute nummers.


Strijd om de toppositie
Afgelopen week verzamelde Qmusic duizenden stemlijstjes met favoriete foute nummers van luisteraars. De strijd om de nummer 1 positie was een nek-aan-nek-race tussen 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker en 'Engelengezang' van Donnie & Snollebollekes. Uiteindelijk kwam 'Engelbewaarder' als winnaar uit de bus. Marco Schuitmaker was aanwezig in de Qmusic-studio om de lijst te openen en werd verrast met het nieuws.


Eerder dit jaar won Marco Schuitmaker de Qmusic Top 40-award voor ‘Beste Nieuwkomer Nationaal’ en stond hij met ‘Engelbewaarder’ acht weken in de Nederlandse Top 40. Dat hij nu bovenaan de Foute 1500 eindigt, is volgens Schuitmaker een bekroning op zijn succes.


Happy Hardcore in de Top 10
Voor het eerst sinds het bestaan van de Foute 1500 is de volledige top 10 bij de start onthuld, met daarin twee nieuwe happy hardcore nummers. Naast het Foute Anthem 'Engelengezang' heeft ook 'Europapa' van Joost Klein het tot de top 10 geschopt. Dit genre verbindt generaties, wat ook blijkt uit de terugkeer van DJ Paul Elstak met 'Rainbow In The Sky' in de top 3.


Top 10 Foute 1500

 1. ‘Engelbewaarder’ - Marco Schuitmaker
 2. ‘Engelengezang’ - Donnie & Snollebollekes
 3. ‘Rainbow In The Sky’ - DJ Paul Elstak
 4. ‘Dancing Queen’ - ABBA
 5. ‘Links Rechts’ - Snollebollekes
 6. ‘Schultenbräu’ - Donnie & Chantal Janzen
 7. ‘Wannabe’ - Spice Girls
 8. ‘Europapa’ - Joost Klein
 9. ‘Atemlos Durch Die Nacht’ - Helene Fischer
 10. ‘Oya Lélé’ - K3

Record voor Roxy Dekker
Nederlandstalige muziek blijkt zeer geliefd bij de luisteraars, met de negen hoogste nieuwe binnenkomers allemaal in het Nederlands. Roxy Dekker zet een record neer met vier nieuwe nummers in de lijst, waaronder 'Satisfyer' en 'Sugerdaddy'. Ook het EK voetbal heeft invloed gehad op de lijst, met 'Wij Houden Van Oranje' van André Hazes en 'Viva Hollandia' van Wolter Kroes die beide hoger zijn geëindigd.

 

De Foute 1500 is samengesteld op basis van stemmen van de luisteraars. Qmusic zendt de komende zeven dagen 24 uur per dag de beste foute nummers uit. De volledige lijst is te bekijken op Qmusic.nl en in de Qmusic-app.

 

Afbeelding: Tom van der Weerd, Marco Schuitmaker en Bram Krikke (foto Qmusic)

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.