Spring naar bijdragen

Hunter Hancock, 1952


Paul

Aanbevolen berichten

Deejay Hunter Hancock leerde ik voor het eerst kennen via de elpee Cruisin’ 1959, waarop een oude radioshow van hem uit de jaren vijftig werd ‘gesimuleerd’. Hij was een van degenen die vanaf begin jaren 50 vooral zwarte muziek draaide en daarmee vooral een blank publiek bereikte. (Zelf was hij ook blank, maar de meeste luisteraars wisten dat aanvankelijk niet.)

De laatste tijd heb ik wat informatie bijeengezocht op het internet. Zijn eigen verhaal vind je op http://www.electricearl.com/dws/hunter.html. En hij heeft een artikel op wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Hunter_Hancock. Ook leuk: http://www.insidesocal.com/davidallen/2011/09/remembering-hunter-hancock.html. En met Google kun je nog wel meer vinden.

Veel geluidsmateriaal van hem heb ik tot dusver niet kunnen achterhalen. Op http://reader.feedshow.com/show_items-feed=4880605c519c5aa1e5d77a386a2d3c3d staat een live-show die door hem gepresenteerd werd, uitgezonden op de radio op 29 september 1951. Kennelijk is daar in 1985 een elpee van verschenen.

Daarnaast heb ik maar één echte aircheck van hem gevonden, die begin 1952 zou zijn opgenomen. Maar… zoals zo vaak op Amerikaanse websites is die aircheck ‘scooped’: de muziek is eruit geknipt. Wel zit er een alleraardigst interview in met Johnny Otis, die nog niet zo lang geleden overleden is.

Bij beluistering merkte ik dat Hancock vrijwel nooit door de platen heen praat. Dat bracht me op een idee: als ik er nu eens de juiste muziek bij zoek en die ertussenin plak? Dat soort reconstructies heb ik immers wel vaker gehoord. En zo geschiedde. Het was nogal wat uitzoekwerk, maar daar had ik wel lol in. Ik heb het eenvoudigste knip- en plakprogramma gebruikt dat bestaat (mp3directcut) en verder niets aan geluidsbewerking gedaan. De muziek klinkt daardoor wat harder dan de aan- en afkondigen (om nog maar te zwijgen van het verschil in dynamiek), maar het resultaat vind ik eigenlijk niet onaardig. Oordeel zelf:

http://www.mediafire.com/?7rzlrubu49340fz

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6400
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    kees o
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.